Din timpuri stravechi, una dintre picturile importante ale umanitatii, "Cina Cea De Taina", a fost subiectul multor polemici.

Din timpuri stravechi, una dintre picturile importante ale umanitatii, "Cina Cea De Taina", a fost subiectul multor polemici, dat fiind faptul ca a fost realizata dupa rationamente matematice, care au ramas multa vreme o enigma. Si in prezent fascinatia, curiozitatea si confuzia sunt legate de mesajele ascunse pe care se presupune ca le ascunde celebrul tablou. "Cina Cea De Taina" este asadar un subiect puternic mediatizat, mai cu seama dupa ce cartea lui Dan Brown, "Codul lui Da Vinci" din 2004 a facut furori, dar si una dintre temele favorite ale umoristilor moderni.

Pictura murala a fost realizata de Leonardo da Vinci pentru patronul sau, ducele Lodovico Sforza din Milano, in perioada 1494 - 1497, si reprezinta scena biblica a "Ultimei Cine a lui Iisus Hristos", asa cum este descrisa in Evanghelia dups Ioan (13:21).

Desi am putea parea cinici sau imorali pentru ca dezbatem teme sacre din perspectiva umoristica, ne asumam riscul si va vom prezenta cateva dintre cele mai interesante parodii realizate pe seama celebrului tablou al lui Da Vinci.

Pentru primul loc am ales o versiune a "Cinei" reprezentata de personaje din desene animate care promoveaza imaginea celebrului fast-food McDonald’s.

Pentru poza, click aici.

Locul al doilea este ocupat de cei de la Apple, cu “armata” de produse pe care o au. Interesanta analogie intre iPhone si Divinitate...

Pentru poza, click aici.

Celebrul Che Guevara a primit chiar rolul principal in aceasta "scena" care imita tabloul lui Da Vinci, astfel ca admiratorii sai au ocazia sa il priveasca o data in plus pe cel care a eliberat Cuba ca pe Mesia.

Pentru poza, click aici.

Citeste si:
Festivalul de artă „Diploma Show”, la a noua ediție. Ce pot admira...
Festivalul de artă „Diploma...

Vesti bune pentru fanii The Simpsons: ei isi pot revedea personajele favorite laolalta, cinand asa cum nu au mai facut-o niciodata.

Pentru poza, click aici.

"Clanul Soprano" ar putea fi o versiune moderna acceptabila a clasicei picturi biblice... O retea mafiota gravitand in jurul omului care i-a pus bazele, o poveste asemanatoare celei care a inspirat "Cina Cea De Taina".

Pentru poza, click aici.

Cei de la Lego nu au pierdut ocazia de a-si promova produsele reinventand un concept clasic celebru. Iata "Cina Cea De Taina" in varianta propusa de ei:

Pentru poza, click aici.

Will Smith, John Travolta si Tom Cruise au cazut si ei victime caricaturistilor. Aici avem ocazia sa ii vedem intr-o ipostaza mai putin obisnuita, cea a Apostolilor lui Iisus. Oricum, interpretarea este, ca de obicei, impecabila

Citeste si:
VIDEO Un porc a pictat un tablou ce a fost vândut cu 20.000 de lire...
VIDEO Un porc a pictat un...

Pentru poza, click aici.

Iata la ce nivel s-ar fi desfasurat in prezent "Cina Cea De Taina". Deja vorbim despre un brand: "iLastSupper".

Pentru imagine, click aici.

Pentru ca multi dintre noi sunt de acord ca Mickey Mouse, personajul creat de Walt Disney, reprezinta nucleul in jurul caruia s-au conturat si celelate personaje care ne-au incantat copilaria.

Pentru poza, click aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.