Daca doresti sa reamenajezi o incapere de a carei imagine te-ai saturat, insa nu vrei sa investeti o suma considerabila, urmatoarele sfaturi te vor ajuta sa realizezi acest lucru.

Daca doresti sa reamenajezi o incapere de a carei imagine te-ai saturat, insa nu vrei sa investeti o suma considerabila, urmatoarele sfaturi te vor ajuta sa realizezi acest lucru.

Rearanjeaza mobilierul

Indeparteaza piesele de mobilier de perete si amplaseaza-le in pozitii mai interesante, care vor modifica imaginea si dimensiunile incaperii.

Zugraveste unul dintre pereti

Probabil ca ai tot auzit ca pentru a-ti "dichisi" incaperea, ar trebui sa o zugravesti. Zugraveste asadar unul dintre pereti intr-o culoare aparte, care va avea rol de accentuare in cadrul incaperii. Aceasta culoare poate sa fie una intensa sau subtila, in functie de preferintele tale. Insa, trebuie sa ai in vedere faptul ca restul incaperii sa fie intr-un contrast complementar cu aceasta culoare. Apoi, poti sa amplasezi un obiect de arta pe acest perete, in nuante apropiate. Vei fi surprins de faptul ca privirea ta se va opri de cele mai multe ori asupra acestei zone a incaperii.

Plantele

Poti sa introduci elementele naturii in incapere. Plantele reusesc intotdeauna sa ofere o nota de noutate in orice spatiu.

Un covor nou

Achizitionarea unui nou covor este o metoda foarte reusita pentru a oferi o imagine relaxanta in cadrul unei incaperi. Cauta un covor care prin culorile sale va fi in contrast complementar cu restul camerei. Amplaseaza acest element pe diagonala sub o masuta de cafea sau sub o masa de sufragerie.

Colaj de fotografii

Poti sa realizezi de unul singur un colaj de fotografii pe care sa il inramezi intr-un ancadrament deosebit sau poti sa amplasezi o serie de fotografii inramate pe perete, intr-un mod jucaus.

Ilumineaza cu lampi noi

Ilumineaza-ti locuinta prin lampi noi. Combina o serie de lampi, cum ar fi cele de masa sau cele de podea pentru a crea un efect decorativ deosebit si pentru a oferi solutii de iluminare foarte ingenioase.

Citeste si:
Foloseste spatii depozitare profesionale pentru a scapa de mobila...
Foloseste spatii depozitare...

Tapetul

In functie de dimensiunile incaperii, tapetul si adaugarea de cornise este o alternativa foarte buna pentru vopsea. Exista o gama variata de modele de tapet in functie de tipul incaperii si de modul de amenajare.

Accesorii pentru baie

Prin inlocuirea accesoriilor vechi din baie cu unele noi, moderne si cu finisaje decorative, poti sa schimbi intr-un mod surprinzator aspectul baii tale.

Amenajeaza in functie de decorul existent

Daca nu ai posibilitatea de a inlocui vechiul mobilier, improspateaza imaginea locuintei tale prin intermediul unor accesorii care nu presupun costuri ridicate, precum perne, rame pentru fotografii, vaze pentru flori sau lampi de podea. Daca nu vrei sa scapi de vechile accesorii, dar cauti o schimbare, depoziteaza accesoriile pe care le ai deja si inlocuieste-le temporar, deoarece nu se stie cand vor fi din nou in tendinte.

Citeste si:
Care sunt cele mai bune accesorii și echipamente complementare...
Care sunt cele mai bune...

Nu cumpara tot ceea ce iti place

Doar pentru ca unele obiecte sunt ieftine, nu inseamna ca trebuie sa le si achizitionezi. Daca nu se potrivesc in spatiul locuintei tale, nu vei mai fi multumit de ele. Singurul lucru pe care il vei realiza, va fi sa strangi cat mai multe piese nefolositoare, pe care nu vei avea unde sa le amplasezi. Concentreaza-te asupra lucrurilor pe care le-ai planuit de la bun inceput.

Articol de Reka Rozsnyai
[Via]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.