Bora Bora este o insula celebra, despre care s-au scris multe lucruri bune, dar prea putin cunoscuta cu adevarat.

Bora Bora este o insula celebra, despre care s-au scris multe lucruri bune, dar prea putin cunoscuta cu adevarat. Bora Bora inseamna relaxare, lux, exotism si nu in ultimul rand... mister.

Cum suna "Bora Bora"? Foarte sexy-sexy, daca ar fi sa parafrazam o replica dintr-un film celebru. Insula Bora Bora se afla in largul oceanului Pacific, facand parte dintr-o uniune de insule numita Leeward, grupa care la randul ei este administrata si ocrotita de guvernul francez. Insula este practic formata intr-o laguna a unei bariere de corali, ceea ce o fereste de valurile puternice ale oceanului. Drept urmare Bora Bora este recunoscuta pentru sporturile de apa care pot fi practicate acolo, dar si pentru celebrele scufundari din apropierea coralilor.

Peisajele subacvatice sunt deosebite, dar nu trebuie neglijat faptul ca in apropierea insulei dau tarcole specii de rechini foarte periculosi. Lucru care nu este neaparat rau, deoarece firmele specializate in organizarea sporturilor acvatice s-au gandit sa scoata profit pe aceasta cale. Daca vrei sa simti cu adevarat adrenalina si daca iti place sa stai in preajma rechinilor, ai acum posibilitatea si poti chiar sa-i hranesti, asta contra unei sume destul de bunicele, ajungand chiar la 500 de euro.

Cand nu ai alte lucruri de facut, poti incerca un tur de jet ski, poti face planorism sau testa noul Aquasafari, o excursie impresionanta spre inima oceanului. Dupa ce ai obosit, relaxeaza-te la o sedinta de spa in centrele special amenajate de pe insula, de altfel celebre in intreaga lume. Pretul unei sedinte de spa poate varia intre 100 si 1.000 de euro in functie de tratamentele pentru care optezi.

Bora Bora are un peisaj spectaculos: apa de culoare turcoaz este completata de nispul fin, care continua cu relief vulcanic si toate acestea par ca desprind insula din Rai. In limba localnicilor Bora Bora inseamna “Noul Nascut”, un nume sugestiv pentru aceast loc aproape virgin. Spunem asta deoarece in ultimul timp acest colt de Paradis a devenit cea mai aleasa destinatie de lux din Oceanul Pacific.

Ai de ales intre a sta in bungalouri pe apa, in interiorul lagunei sau pe plaja. Bungalourile sunt de doua persoane, iar din cele asezate pe apa poti sa cobori direct in ocean sau poti admira viata acvatica prin podeaua casutei.

Citeste si:
Malta, cea mai romantică destinație din Mediterană!
Malta, cea mai romantică...

Nu ai foarte multe optiuni cand vine vorba de restaurante in Bora Bora, dar trebuie sa stii ca in cele cateva localuri servirea este de exceptie si poti gusta mancaruri exotice acolo unde au luat masa vedete precum Pamela Anderson, Pierce Brosnan, Marlon Brando si Janet Jackson.

Toata aceasta distractie iti scoate din buzunar cateva mii de euro. Drumul cu avionul din Romania pana in Bora Bora dureaza in jur de doua zile si costa aproximativ 2.000 de euro. Nici conditiile de cazare nu se lasa mai prejos. Un sejur de 7 zile pe insula turcoaz, intr-un bungalou pe apa costa cel putin 2.000 de euro.

Chiar daca sumele sunt exorbitante merita macar o data in viata sa pasesti pe acest taram fermecat numit Bora Bora.

Ospitalitatea tahitienilor si unicitatea insulei reprezinta o foarte buna metoda de a elimina stresul acumulat intr-un an in marile metropole ale lumii. Locul este ideal insa si pentru o luna de miere perfecta, avand in vedere ca Bora Bora este recunoscuta drept cel mai frumos si mai romantic loc de pe Pamant.

Citeste si:
Cum să alegi stațiunea turistică potrivită pentru un sejur la plajă?
Cum să alegi stațiunea...

Autor: Alex Todoran


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.