Hong Kong este una dintre cele mai mari metropole ale lumii si totodata un "caz" aparte in zona Asiei sau, de ce nu, a lumii.

Hong Kong este una dintre cele mai mari metropole ale lumii si totodata un "caz" aparte in zona Asiei sau, de ce nu, a lumii. Orasul reprezinta unul dintre cele mai importante zone din punct de vedere industrial si turistic al Chinei, dar la capitol administrativ si economic aceasta insula este autonoma, functionand dupa legi proprii, iar locuitorii provinciei raspund direct in fata autoritatiilor locale.

Hong Kong se afla pe coasta Marii Chinei de Sud, la gura de varsare a Fluviului Perlelor. Orasul este compus din Insula Hong Kong, Kowloon si Noile Teritorii.

Acest oras cu peste 7 milioane de locuitori s-a aflat, pana in 1997, sub controlul britanicilor, in 1898 Marea Britanie semnand un tratat cu China prin care li se acorda concesionarea pe 99 de ani a insulei si a catorva zone din jur.

Hong Kong este spectaculos. Un amestec de urban si rural, de nou si vechi, de modern si traditional. Fiind port la mare, este oras zona de relaxare deopotriva.

Tot aici se afla si cel mai important aeroport din Asia cu cea mai moderna tehnologie din lume. In cazul in care te tenteaza sa iti petreci vacanta in Hong Kong, trebuie sa stii ca drumul din Romania este lung, chiar si cu avionul, si foarte costisitor.

Vei fi uimit de ritmul de viata alert al locuitorilor Hong Kong-ului si de zecile de magazine cu preturi pentru toate buzunarele, de care sigur nu te vei plictisi. Daca tot am ajuns la capitolul shopping, afla ca in majoritatea micilor magazine preturile nu sunt afisate, fiind negociabile, iar in afara de alcool si tutun, costurile nu contin TVA.

Vremea in Hong Kong este foarte calda pe tot parcursul anului, cu climat bland in perioada Septembrie- Februarie si temperaturi foarte ridicate in perioada Mai-Septembrie.

Nu trebuie sa-ti faci griji in privinta comunicarii - engleza se vorbeste peste tot, iar placutele de orientare sunt de asemenea pe intelesul europenilor.

Citeste si:
Descoperă Belgia prin orașele sale medievale. Informații și detalii...
Descoperă Belgia prin orașele...

Cele mai ieftine locuri de cazare se gasesc la marginea metropolei, in zonele mai izolate. La restaurante se face intotdeauna rezervare si nu se pleaca inainte de degustarea catorva dintre specialitatile traditionale chinezesti.

Zona moderna a orasului, cu arhitecturi futuriste si cladiri gigantice se imbina cu zonele rurale, cu temple si altare, sate de pescari si mici ferme de legume.

Victoria Peak este o zona care merita fara indoiala vizitata: are cea mai mare altitudine din toata insula, oferind o panorama extraordinara asupra Hong Kong-ului. Seara, spectacolul luminilor din oras este uimitor.

Un alt loc plin de obiective turistice este si peninsula Coulun, parte a Hong Kong-ului cu Centrul Cultural, Muzeul Cosmic, Muzeul de Arta Figurativa, Gradina Pasarilor, Piata Pestisorilor de Aur, Piata de Flori, Piata Damelor, Piata Nocturna, lacase de cult (pagode). Si tot aici sunt amplasate cele mai mari centre comerciale din portul Hong Kong.

Citeste si:
Cu ce te poți deplasa eficient într-un oraș aglomerat: Top 5...
Cu ce te poți deplasa...

Parcul Coulun este una dintre atractiile cele mai importate ale Hong Kong-ului, intins pe o suprafata de 14 hectare, adapostind unul dintre cele mai frumoase parcuri de distractie din lume. Special destinat copiilor, reprezinta cel mai frumos mod de a-ti potolii odrasla neastamparata: Regatul Soricelului de Plus si Complexul Acvatic sunt cele mai bune "remedii".

Interesanta este si Manastirea budista Shin Yuen, situata intr-o livada de bambus. In manastire se afla trei statui gigantice infatisandu-l pe Buda, depasite ca marime doar de un Buda statuar din Insula Lantan. In acest lacas de cult exista si o statuie a lui Gauthama, cu patru fete.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.