Noua moda a jocurilor care simuleaza micile razboaie a ajuns la un alt nivel: Laser tag, un nou tip de distractie care promite sa inlocuiasca deja celebrul paint ball.

Noua moda a jocurilor care simuleaza micile razboaie a ajuns la un alt nivel: laser tag, un nou tip de distractie care promite sa inlocuiasca deja celebrul paint ball.

Este un joc care simuleaza lupta cu arme laser intr-un spatiu special amenajat pentru astfel de distractii.
Jocul are multe caracteristici comune cu jocurile video, dar a imprumutat ideea de lupta de la paint ball. Mult mai curat si fara vanatai, promite sa inlocuiasca cu destul de mult succes batranul paint ball care pe langa vopseaua care cauza probleme la indepartarea petelor, reusea sa invineteasca pielea daca primeai o lovitura de aproape.

Echipamentul necesar pentru laser tag este unul “high tech”, format din costumul sau vesta cu leduri de culoare rosie sau verde, reprezentand “receptorul” si arma din dotare care reprezinta “emitatorul”.

Spatiile in care se joaca nu sunt alese la intamplare, ci sunt formate din camere special amenajate si monitorizate de un soft pentru punctajul pe care il obtii ulterior.

Asadar, laser tag iti permite sa joci pe sistemul de puncte si astfel daca ai ghinionul sau neindemanarea sa fii nimerit, nu esti automat exclus din joc, ci primesti o penalizare de 5 secunde de stat “pe bara” si poti continua. Jucatorul care reuseste sa stranga cele mai multe puncte este considerat castigator.

Vesta din dotare mai contine cateva ecrane in care se tine evidenta puncatajului acumulat. De asemenea si softul permite organizatorilor sa monitorizeze prestatia unui jucator in timp real si sa se amuze sau sa urmareasca strategiile pe care acesta le pune in practica. Ecranele permit in acelasi timp sa vezi pe cine ai impuscat si in ce zona sau cate puncte au acumulat ceilalti participanti la joc.

Citeste si:
Ce echipament este necesar pentru Jiu Jitsu și cum îl alegi?
Ce echipament este necesar...

Pentru incepatori este recomandat ca pana se obisnuiesc cu stilul si modul relativ “ciudat “ de joc sa opteze pentru jocul in echipa, in timp ce pentru cei avansati sau care nu au reusit sa stranga destui parteneri pentru aceasta distractie se poate opta si pentru jocul individual.

Laser tag este un joc de gandire si strategie, care urmareste ideea de lupta intr-un spatiu relativ restrans si “doborarea” inamicului prin metode de strategie, dar si prin lupta de echipa. Nu este un joc recomandat impatimitilor, pentru ca laser tag este recunoscut pentru dependenta pe care o creeaza.

Astfel, o distractie cu prietenii in weekend nu costa foarte mult, dar va poate scoate din buzunar o suma destul de frumusica daca vreti sa va petreceti o zi intreaga pentru a face o escapada in lumea simularilor video si tacticilor de lupta. Pretul unui joc se invarte in jurul sumei de 30 RON, dar ofertele organizatoriilor sunt facute pentru a atrage din ce in ce mai multi clienti si astfel veti putea beneficia de oferte sau de sisteme happy hours.

Citeste si:
Test de curaj: 10+ fotografii ce pot provoca ameteli si celor...
Test de curaj: 10+ fotografii...

Autor: Alexandru Todoran


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.