Pregateste-te sa schimbi aerul poluat din orasele Romaniei cu aerul curat de mare.

Pregateste-te sa schimbi aerul poluat din orasele Romaniei cu aerul curat de mare. Port la Marea Nordului, Edinburgh este capitala Scotiei si al doilea oras ca marime dupa Glasow. Edinburgh este impartit in doua, Old Town delimitat de strada Royal Mile si New Town la nord de cea mai importanta artera Princes Street.

Arhitectura orasului este fascinanta, cu influente celtice si gotice. Toate cladirile din Edinburgh se completeaza perfect si pastreaza aceeasi arhitectura regala. Cele mai importante obiective turistice se afla pe Royal Mile. In capetele strazii se afla Castelul Edinburgh si Royal Palace, resedinta regilor.

Royal Mile este de asemenea si cea mai importanta artera comerciala din Edinburgh, unde vei gasi numeroase magazine cu produse traditionale, vestitele pub-uri si muzee unice: Dynamic Earth, Dangenous si Camera Obscura.

Dupa ce ai vizitat Castelul Edinburgh cu bijuteriile coranei, fortarete, tunuri si sala armelor, cobori pe Royal Mile. Pe dreapta se afla Muzeul Whisky-ului unde ti se prezinta istoria si procesul de fabricare ale whiskey-ul intr-o calatorie prin butoaie, degustand celebra bautura oferita gratuit la intrare. Mai jos de Muzeul Whisky-ului se afla Muzeul Groazei si Camera Obscura, cladire unica cu tot felul de efecte special produse cu lumini, oglinzi si desene 3D. Tot pe Royal Mile se afla Muzeul Copilariei si catedrala St. Giles. Intrarile la muzee costa intre 5 si 9 lire si sunt deschise in general intre orele 10 si 17.


Un alt obiectiv turistic este Dynamic Earth unde afli isotria naturii. In interiorul muzeului sunt reproduse in miniatura toate fenomenele naturii de la eruptia vulcanilor, la era glaciara, paduri tropicale si galaxia.
In capatul strazii Royal Mile se afla palatul Holyrood. Trebuie sa stii ca in unele perioade din an palatul este inchis pentru a fi folosit de familia regala.

Citeste si:
Cum te acomodezi după concediu: 5 trucuri ușor de aplicat
Cum te acomodezi după...

Pe strada paralela, Princes Street, se afla monumentul Scotts Monument, un adevarat simbol al scotienilor. Pentru pasionatii de arta recomandam Royal Museum, Scottish National Portrait Gallery, National Gallery Of Scotland, dar si casele memoriale ale scriitorilor autohtoni, biblioteca nationala si noul parlament.

Pentru plimbarile in natura, viziteaza gradinile de pe Princes Street, gradina zoologica si gradina botanica, unde intrarea este gratuita insa exista posibilitatea sa faci donatii.

In ciuda legendelor, scotienii sunt niste oameni foarte primitori. Nu ezita sa le ceri informatii, pentru ei te vor indruma cu placere. Edinburgh este si orasul festivalelor, cel mai important fiind Hogmanay, spectacol organizat pe Prinses Street si Royal Mile de Revelion. Insa Edinburgh gazduieste si festivaluri importante de film, muzica, teatru si de celebrarea mai multor sfinti.

Citeste si:
Cu ce te poți deplasa eficient într-un oraș aglomerat: Top 5...
Cu ce te poți deplasa...

Nu poti sa pleci din Scotia pana nu afli istoria vestitelor kilturi de la Muzeul Tartanului sau fara sa asculti muzica specifica din cimpoi.

In Scotia nu ai cum sa te ratacesti. In fiecare magazin se afla numeroase pliante cu harti, muzee, obiective turistice si ghiduri pentru transportul in comun, dar si hoteluri si restaurante. Ceea ce insa ti-ar pune probleme mari de orientare este faptul ca in Scotia se circula pe partea stanga si nu pe dreapta.
In privinta preturilor nu trebuie sa-ti faci griji. Scotia nu este o tara foarte scumpa, dar depinde foarte mult de locul in care iti faci cumparaturile. Localnicii cu siguranta te vor indruma pentru a gasi cele mai bune oferte.

Autor: Alexandru Todoran


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.