Berea este una dintre cele mai vechi bauturi cunoscute oamenilor.

Berea este una dintre cele mai vechi bauturi cunoscute oamenilor. Chiar daca unora le place sa o consume in varianta light, in timp ce altii cauta senzatii tari in sticla cu “alcool spumant”, toti suntem cunoscatori cand vine vorba despre cea mai populara bautura din lume. Si totusi, putine sunt berile inzestrate cu calitatea de a te face sa vezi triplu, asadar am ales trei astfel de exemplare, cele mai scumpe din lume, capabile sa ofere senzatii nebanuite…

1. Vieille Bon-Secours

Vieille Bon-Secours a.k.a. “culmea berii” este de departe cea mai fascinanta creatie de acest tip. Probabil ca in ambalajul sau sofisticat, foarte diferit de cele clasice, chiar se ascunde potiunea magica pentru barbatii care considera ca o bere de calitate este preferabila oricarui afrodisiac… Bierdrome este un bar londonez, singurul care comercializeaza aceasta bere, in schimbul a 1.000 $ pentru o sticla, adica 78$ pentru o halba.

2. Utopias by Samuel Adams

Beraria Samuel Adams din Boston este singura care comercializeaza “Utopii” in editie limitata, folosind ca brand numele fondatorului.
Utopias este a doua cea mai scumpa bere din lume, pretul unei sticle fiind de 100 $, adica 67 $ pentru o halba. Continutul sau alcoolic este de 25%, ceea ce i-a rezervat un loc in Cartea Recordurilor pentru cea mai puternica bere din lume. Procesul de obtinere poate dura si 12 ani, timp in care se contureaza aroma sa unica. Ambalajul cu design inedit al acestei beri il reproduce pe cel utilizat de berarii profesionisti de sute de ani. Productia a fost limitata la 8.000 de exemplare. Utopias este necarbogazoasa si trebuie servita la temperatura camerei.

3. Tutankhamen Brew

Aceasta bere se prepara conform unei retete descoperite de o echipa de arheologi ai Universitatii Cambridge in Templul Soarelui al reginei Nefertiti din Egipt. Beraria din vecinatatea acestui templu ar fi fost construita de regele Akhenaton, tatal cunoscutului rege Tutankhamon. Arheologii au cerut sfatul berarilor scotieni, experti in domeniu, iar bautura se fabrica in laboratoarele Cambridge si se comercializeaza in schimbul a 52 $ sticla. Productia este de asemenea limitata.

Citeste si:
Tavi Clonda, declarații după ce Gabriela Cristea a fost acuzată că...
Tavi Clonda, declarații după...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.