Toata lumea stie ca cei mai buni ceasornicari sunt elvetieni.

Toata lumea stie ca cei mai buni ceasornicari sunt elvetieni. Daca vrei sa masori cu precizie chirurgicala timpul si dispui de o suma destul de mare de bani, poti cumpara un ceas elvetian. Sunt renumiti pentru ceea ce fac de secole. Printre ei insa se afla si cativa ceasornicari care s-au dedicat luxului.

Istoria timpului elevetian

Una din cele mai cunoscute firme care produc asemenea ceasuri este Longines, un nume celebru, a carui istorie nu este atat de cunoscuta. Povestea Longines incepe in anul 1832 cand August Agassiz s-a mutat in micutul oras elvetian Saint-Imiers si a inceput sa lucreze in atelierul de orologii al lui Raiguel Jeune. Un an mai tarziu, impreuna cu Florian Morel si Henri Raiguel, doi viitori asociati, au fondat Comptoir Raiguel Jeune & Cie.

Cand Henri Raiguel s-a retras din afacere in anul 1838, proprietari cu drepturi depline au ramas Auguste Agassiz si Florian Morel. Acest lucru a ramas neschimbat pana in anul 1847 cand Auguste a devenit unic proprietar al afacerii. Dupa implicarea in proiect in anul 1852 a nepotului sau Erneste Francillon, au durat 10 ani pana cand acesta a preluat afacerea.

Adevaratele standarde de calitate care sunt cunoscute azi au fost stabilite in anul 1854 cand a fost instaurat un control minutios al calitatii. Acuratetea devenea cuvantul de baza in productia de ceasuri Longines. Pentru o perioada in care pretentiile erau in continua crestere, calitatea ceasurilor se adapta perfect.

Longines, sinonim al performantei sportive

Longines s-a dezvoltat cu o lunga traditie in sport. Acesta a sustinut majoritatea jocurilor olimpice incepand cu 1896. In anul 1912 a devenit primul creator de sisteme de masurare a timpului in evenimente sportive, care a adoptat un sistem electric. De asemnea, in anul 1970 Longines a fost prima companie care a masurat timpul pe ecranele televizoarelor in timpul Cupei Mondiale de schi de la St. Moritz, Elvetia.

Pe aripile timpului

Un alt moment marcant in istoria Longines il reprezinta implicarea companiei in aviatie. Acestia ofereau produse de prima clasa pentru dotarea avioanelor cu instrumente de bord specializate, inca din anul 1920. Cei de la Longines au cronometrat de altfel si cateva premiere aviatice. Acestia au fost cei care au masurat in mod oficial celebrul zbor Trans-Atlantic din anul 1927, denumit “Spirit of St Louis”. Echipamentul Longines a fost folosit si pe avionul “The City of New York” pilotat de Collyer si Mears, care a reusit sa doboare recordul de zbor in jurul lumii in anul 1928. In anul 1920 compania a produs primul model de ceas de mana dedicat pilotilor de avion. Acesta a devenit in scurt timp cel mai folosit ceas in randul acestora si nu numai.

Longines astazi

Longines s-a adaptat perfect avansului tehnologic. In 1960 elvetienii scoteau deja un model de ceas de mana care soca prin grosimea de doar 0.98 centimetri. Tot ei au iesit pentru prima data pe piata cu un ceas care folosea display cu cristale lichide (LCD). In perioada 1905 - 2001 Longines vanduse peste 30 de milioane de ceasuri, acestea fiind dovada incontestabila a longevitatii si a calitatii marcii. Ceea ce identifica Longines pe piata ceasurilor de lux din lume este combinatia unica de eleganta si precizie, completate de calitate si acuratetea masurarii timpului.

Articol de Andrei Dutulescu

Click pentru a vedea articole asemanatoare pe YUPPY:

1. Top 10 gadgeturi cool de care nu ai nevoie
2. Tag Heuer, ceasul care a ajuns in spatiu
3. Cele mai scumpe ceasuri din lume


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.