Vine vara, bine-ti pare... ca exista oferte online de vacanta.

Tot mai multe persoane acceseaza si verifica site-urile cu propuneri pentru vacanta. Fie pentru a gasi oferte- chilipir si a-si petrece apoi vara pe cat de confortabil pe atat de ieftin, fie pentru a afla ce alte meleaguri poate explora in conditii sigure, dar cat mai extravagante.

In 2007, clasicelor destinatii Bali, Ibiza, Seychelles, Maldive sau Mauritius s-au adaugat cateva destul de incitante. Dintre new-entry-urile agentiilor de turism, intre care Kenya, Republica Dominicana, Nepal, Jamaica, etc, ceea ce a atras atentia a fost paleta larga de oferte pentru Mexic. Fie cu ghid turistic, program prestabilit, cazare la anumite hoteluri si toate conditiile, fie cu posibilitatea de a-ti crea propriul orar, asigurandu-ti prin cumpararea pachetului doar camera de hotel si drumul pana in America Centrala.

Ce ne ofera Mexicul:

Mexico City - una dintre cele mai mari metropole din lume, cu o populatie de peste 25 de milioane de locuitori, este situata la 2400m altitudine, gazduieste palate aztece, picturi murale si Catedrala Metropolitana.

Teotihuacan - supranumit “Orasul Zeilor”, este centrul monumentalelor piramide ale Soarelui si Lunii si al templului lui Quetzalcoatl.

Puebla - splendid sit architectural pentru pasionatii de arhitectura colonial-spaniola, Templul Santa Maria Tonantzintla, Capela Rosario, Piata Centrala, Catedrala si El Parian (cunoscut centru comercial de artefacte).

Monte Alban - 'Muntele Alb', important complex arheologic, atribuit unui amestec succesiv de civilizatii pre-columbiene, numeroase temple, picturi murale, piramide in trepte, basoreliefuri, morminte, Observatorul (ansamblu de cladiri cu semnificatie astrologica) si 'Pietrele Dansatorilor' (sculpturi in stanci care infatiseaza nuduri masculine in diverse posturi contorsionate).

Citeste si:
6 cladiri bizare
6 cladiri bizare

Mitla - oras pre-columbian, unul dintre locurile sacre emblematice, din care s-au pastrat numeroase cladiri si ziduri decorate cu mozaicuri geometrice distincte.

Canionul Sumidero [1000m inaltime] si cascadele Aqua Azul.

Palenque - complexul arheologic de la Palenque, aflat in inima junglei, unul din cele mai importante repere ale civilizatiei maya in Mexic. Templul Inscriptiilor, situat deasupra Mormantului regelui Pakal cel Mare, Palatul (ansamblu de structuri arhitectonice adiacente, interconectate care adapostesc unele dintre cele mai frumoase sculpturi si basoreliefuri). Templele ridicate in varful piramidelor in trepte (Templul Soarelui, Templul Crucii) care comemoreaza succesiunea regelui Chan Bahlul al II-lea la tron.

Uxmal - sit arheologic al civilizatiei maya deosebit de bine conservat, situat in peninsula Yucatan, Palatul Guvernatorului, Templul Adivino numit si Piramida Magicianului.

Orasul Alb
- Merida. Oras cu bulevarde largi strajuite de arbori umbrosi si cladiri coloniale. Apelativul 'Orasul Alb' are radacinile in perioada sclavagismului, datorita restrictilor impuse populatiei de culoare de a intra in oras. Montejo Avenue, Piata Centrala, Catedrala.

Citeste si:
25 de locuri de vis: De vazut intr-o viata!
25 de locuri de vis: De vazut...

Cancun - Isla Mujeres. Relaxare pe plajele din Cancun, oferte de cazare variate si preturi accesibile.
Belize - Bariera de Corali, intinsa de-a lungul tarmului belizian, cuprinde cel mai bogat ecosistem marin de pe planeta.

Acapulco - singurul port al Mexicului din perioada de colonizare care facea comert cu China. In prezent, important centru turistic, una din cele mai aglomerate statiuni ale tarii. Atractii turistice - Stanca La Luis de Alcaron, Parcul Papagayo, Laguna Tres Palos, ruinele culturii mayase din orasul La Sabana si multe altele.

Mexic pare sa le aiba pe toate. Tot ce si-ar dori o persoana de la o vacanta de vis: relaxare, plaja, mare, cascade, situri arheologice, monumente, o cultura care merita explorata din plin.

Articol de Andrei Dutulescu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.