Incepand cu sfarsitul lui 2008 va fi inaugurat primul hotel subacvatic din lume: Poseidon Undersea Resorts.

Cine a citit in copilarie '20.000 de leghe sub mari' a visat cu ochii deschisi la minunatiile descrise de Jules Verne. Visul poate deveni insa realitate, mai multe hoteluri de lux aflate sub nivelul marii urmand sa fie inaugurate in perioada urmatoare.

Inca o zi la plaja, Paris, Londra, Roma, poate chiar de doua ori, schi in Alpi, eventual si o vacanta petrecuta intr-un hotel de gheata, toate au fost bifate rand pe rand. Ar mai fi excursiile de tip aventura in Amazon, la Polul Nord sau intr-o zona reticenta fata de turisti, precum Tibet sau Coreea de Nord. Cum suna insa o vacanta petrecuta integral sub apa?

Pentru o categorie foarte bine delimitata de turisti exclusivisti, aceasta va fi posibila in curand. Mai exact, incepand cu sfarsitul lui 2008 cand va fi inaugurat primul hotel subacvatic din lume: Poseidon Undersea Resorts.

Pe urmele lui Jules VerneAcesta se afla inca in faza de constructie, camerele sale fiind deja rezervate in avans pentru mai multe luni. Situat in apropierea unei insule din Arhipelagul Fiji, Poseidon se anunta a fi atractia turistica a sfarsitului de deceniu. Oaspetii sunt asteptati in 24 de apartamente aflate la 15 metri sub nivelul apei, accesul facandu-se prin intermediul unui lift special. Potrivit dezvolatorilor proiectului nu va fi necesara o etapa de adaptare la o presiune diferita, aceasta fiind aceeasi cu cea de la nivelul solului.

Interiorul apartamentelor va fi amenajat dupa cele mai exigente gusturi, hotelul putand cu usurinta sa obtina cinci stele. Insa cea mai mare atractie va fi data de peretii apartamentelor realizate in proportie de 70% din sticla. Turistii vor putea astfel sa observe stand in pat tot ceea ce inseamna fauna acvatica, pe timpul noptii existand posibilitatea aprinderii unor lumini speciale care vor atrage speciile de pesti prezente in zona. Cat despre intimitate, aceasta nu va reprezenta o problema, peretii fiind realizati dintr-o sticla speciala prin care nu se poate vedea inauntru, nici macar pe perioada noptii.

Daca insa lumea submarina nu va atrage prea mult timp atentia turistilor, proprietarii au pregatit mai multe posibilitati de petrecere a timpului liber. Scufundari, explorarea adancimilor marine cu unul din submarinele hotelului sau citirea unei carti in biblioteca aflata practic in mijlocul oceanului prin peretii sai din sticla, reprezinta doar cateva din posibilitatile de recreere oferite de Poseidon Undersea Resorts.

Hotelul subacvatic va oferi si posibilitatea relaxarii in cadrul propriului spa, pentru cei mai romantici dintre turisti existand si posibilitatea... unirii destinelor pe viata, printr-o casatorie efectuata in propria capela. Poseidon va avea propriul cabinet medical iar pentru gurmanzi vor fi servite non-stop cele mai gustoase feluri de mancare pregatite de bucatarii hotelului. Poseidon va fi dotat si cu o sala de conferinte, unde cei care doresc sa discute afaceri chiar si in vacanta o pot face intr-un decor care va face din respectiva intrunire un moment greu de uitat.

Constructia subacvatica este realizata in apropierea unei insule, apartinand aceluiasi dezvoltator. Insula, denumita Poseidon Mystery Island, va oferi turistilor cazare in bungalouri inainte de a petrece doua nopti in hotelul subacvatic. Practic, un pachet turistic de o saptamana va include patru nopti petrecute pe insula si doua in hotel. Costul unui pachet a fost stabilit de catre proprietari la 15.000 de dolari de persoana, existand posibilitatea majorarii acestuia datorita cererii foarte mari.

Existenta cererii pentru acest tip de turism este denotata si de intentia altor companii de a realiza hoteluri subacvatice. Una dintre acestea este Crescent Hydropolis Resorts Plc, care desi nu a oferit detalii despre planurile sale, a anuntat ca va construi in perioada urmatoare mai multe hoteluri de lux in adancurile marine, primele zone aflate pe lista fiind Dubai, Monaco si Qingdao (China).

Competitia pentru primul hotel subacvatic este deci pornita. Ramane doar sa asteptam povestirile primilor norocosi care isi vor petrece vacanta in mijlocul lumii descrise de Jules Verne.

Autor: Catalin Stefancu
Sursa: Pe urmele lui Jules Verne


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.