"Stationam" in idei de obiecte, in concepte, in ciudate reprezentari spatiale care uneori doar aduc aminte de bietul "fotoliu din odaie" al Mirabelei Dauer.

Ia loc!Ipostaze

Ne cream diferite ipostaze - ambient de discutii, de interactiune, de incheiere a unor afaceri, de a-i spune tipului din colt ca e concediat sau tipei de pe scaunul rosu ca ai vrea s-o scoti la o cafea. Toate acestea se traduc printr-o materialitate a simturilor influentabila, Ia loc!care in timp a ajuns un complex de interactiuni ambientale mult exploatate.

Deci, prin extrapolare, exista posibilitatea ca un fotoliu panza in care e asezat exemplarul feminin din fotografie sa o faca sa zica mai Ia loc!usor da decat daca ar fi asezata pe un scaun comunist al bunicii? ... Incercati!... Nu ma astept la alt raspuns; dincolo de el este problema voastra, nu a scaunului!

q.e.d.

Ia loc!Stiu ca ideea in sine este amuzanta, dar functioneaza, intrucat este demonstrat ca diferitele grade de confort fizic si vizual influenteaza gandirea, iti misca riscant mana in semnatura contractului.

Designer sau artist?

Ideea e ca mai intai de toate, modelul ingenios isi spune cuvantul Ia loc!dupa care urmeaza textura si culoarea, implicit calitatea. Prima este coroborata cu tendinta designerilor de a deveni artisti in sensul cel mai exact, sculptori in tesaturi, bureti, metal, emn, etc. Nu mai exista loc pentru tipar, istoria doar se revinde, nu se recreeaza, si aici ma refer la produsele de mobilier insesi.

Ingeniozitate

Ia loc!Cu cat ingeniozitatea creste in explorarea formei si materialului su atat se cauta si justificari cat mai usor acceptate de umanitate printre care materiale reutilizate sau materiale naturale ieftine cu calitati deosebite in utilizare sub anumite forme.

Autodepasirea

Ia loc!Conditia umana este autodepasirea. Ea se manifesta tot mai frecvent prin cautari destructive de limite formale. Astfel, explorarea limitelor conduce la solutii din ce in ce mai atipice, mai a-gravitationale, mai aparent instabile. Jonglam notiunile fizice odata cu semi-incheierea procesului de descoperire a conceptelor fizice primordiale. Adevarul nu ne mai este suficient, cautam un nou interes, care sa ne stimuleze procesele vitale.

Ia loc!Original si comod

In general se prefera obiectele mai usoare, mai subtiri, din materiale cat mai ciudate tesute pe forme cat mai interesante, dar in acelasi timp cat mai comode.

Ia loc!Bugetul...

Originalitatea este unul din catalizatorii unor cresteri substantiale ale valorilor, exprimate in "manet". Dar cum ban la ban trage sau ban pe ban se face, te gandesti de doua ori daca o asemenea suma in plus nu-ti scoate inzecit profitul prin cartea de vizita impresionanta.

Compensatia

Avand in vedere ca relativitatea isi are cuvantul in orice domeniu, va asigur o expunere practica a filosofiei compensatiei.

Un articol de Oana Nituica

Sursa: condo.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.