De ce sa spui da provocarii ALS Ice Bucket si sa iti torni o galeata cu gheata in cap. Adevarata si emotionanta poveste a lui Anthony Carbajal.

In urma cu aproximativ doua saptamani, actori, muzicieni, politicieni si cei mai importanti oameni din industria tehnologica au inceput sa iti toarne galeti cu gheata in capa. Oamenii simpli le-au luat si ei exemplul si, foarte curand, clipurile cu pisici au fost inlocuite cu clipuri cu oameni care accepta provocarea ALS ICE Bucket si isi toarna o galeata cu apa cu gheata peste ei, dupa care nominalizeaza alte persoana. Acestea au la dispozitie 24 de ore sa faca si el acelasi lucru sau sa doneze. Cei mai multi au ales sa le faca pe ambele.

Poate ca la inceput, desi nu ai inteles prea bine care e scopul, te-au amuzat. Internet, ti-ai spus. Mai apoi, au inceput sa te enerveze zecile de clipuri care iti invadau neews feedul. Inainte de a te plange, urmareste acest clip si afla de ce vedetele si oamenii de rand fac asta.

ALS este denumirea mai scurta si mai frumoasa a sclerozei laterle amfitriotice, o boala neurologica serioasa care cauzeaza invaliditatea. ALS este o boala progresiva, invalidanta, fatala. Mersul, vorbitul, mancatul, inghititul si alte functii fundamentale devin mai dificile cu timpul.

Anthony Carbajal este un fotograf de origine americana. Bunica si mama sa sufera de scleroza laterla amfitriotica si, de curand, el insusi a fost diagnosticat cu teribila afectiune.

Carbajal nu si-a turnat o galeata de gheata in cap ca cei care au acceptat pana acum provocarea ALS, ci, printre lacrimi, a explicat lumii ce inseamna aceasta boala si de ce e bine sa donati.

Iata povestea sa:


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.