Fotograful Gregg Segal a rugat mai multi oameni sa colecteze gunoiul pe care il produc timp de sapte zile, dupa care i-a fotografiat in propria lor mizerie.

Poluarea si risipa alimentara sunt doua probleme globale care ne dau batai de cativa ani buni incoace. Unii din noi incearca sa recicleze sau sa isi rationalizeze consumul. Cei mai multi, insa, cumpara un kilogram de branza cand au pofta doar de o felie, restul urmand sa ajunga, in cele din urma, in cosul de gunoi. Ganditi-va doar, cat la suta din salariu il cheltuiti pe mancare si cat din ceea ce cumparati ramane in frigider sau in dulap cu zilele pana cand, eventual, sfarseste in ghena.

Pentru a arata lumii cat gunoi produce zilnic lumea civilizata, fotograful Gredd Segal, originar din California, a rugat mai multi oameni sa colecteze gunoiul pe care il produc timp de o saptamana. Dupa care i-a poza in mijlocul propriei mizerii, realizand astfel o radiografie a risipei.

Vezi mai multe imagini in GALERIA FOTO

“Unii dintre subiecti si-au ‘infrumusetat’ gunoiul, aruncand lucrurile mirositoare. Cei mai multi, insa, au ramas fideli conceptului si au pastrat totul. Am incercat sa atrag atentia asupa cantitatii de gunoi pe care o producem intr-o singura zi. Sper ca oamenii sa realizeze ca o mare parte din gunoiul pe care il produc nu este necesar.”, spune fotograful.

Proiectul se numeste “7 days of garbage” (7 zile de gunoi).

In GALERIA FOTO, dar si pe pagina artistului, puteti vedea mai multe imagini.

Sursa foto: Instagram/ Facebook/ Twitter


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.