Zelmyra si Herbert Fisher au trecut impreunan peste Marea Depresie, Cel de-al Doilea Razboi Mondial, razboiul din Coreea, razboiul din Vietnam, miscare pentru drepturile civile si 15 presedinti. Cuplul din Carolina de Nord, care s-a cununat pe 13 mai 1924, a fost recunoscut, in 2008, de Cartea Recordurilor drept cel mai longeviv cuplu din lume. Au impreuna 84 de ani de casnicie.

Intre timp, Herbert s-a stins din viata in 2011, la varsta de 105 ani. Zelmyra, care si-a trait cea mai mare parte a vietii alaturi de sotul sau, s-a stins la doi ani dupa moarta acestuia.

Fiind impreuna timp de opt decenii, povestea celor doi este, cu siguranta, de retinut. Chiar daca cei doi s-au stins din viata, au lasat in urma cuvinte care pot fi luate drept sfaturi pentru o convietuire trainica si fericita.

In 2010, cu ocazia Sfantului Valentin, cuplul a raspuns mai multor intrebari pe contul lor de Twitter, impartasind cu lumea cuvinte si ganduri despre dragostea lor. Puteti citi o parte din interviu mai jos:

I: Ce va-a facut sa va dati seama ca vrei sa va petreceti restul vietii impreuna? V-a fost frica?

R: Pe zi ce trecea, relatia noastra devenea mai solida si mai sigura. Divortul nu a fost niciodata o optiune, nici macar un gand.

I: Cum ati stiut ca sunteti potriviti unul pentru celalalt?

R: Am crescut impreuna si am fost cei mai buni prieteni inainte de a ne casatori. Prietenia este pe viata, iar mariajul nostru a durat o viata.

I: Este vreun lucru pe care l-ati face diferit?

R: Nu am schimba nimic. Nu este niciun secret in spatele mariajului nostru, am facut doar ce trebuia pentru noi si pentru familia noastra.

I: Care este sfatul vostru pentru cineva care inca este in cautarea persoanei perfecte?

Zelmyra: Persoana potrivita nu este niciodata prea departe, trebuie doar sa crezi in continuare in asta. Atunci cand il vei intalni, vei stii.

I: Care este cel mai bun sfat legat de casnicie pe care l-ati primit?

R: Respectati-va, sjutati-va si comunicati. Fiti onestisi iubiti-va cu toata fiinta.

I: Comunicarea devine mai usoara cu timpul? Cum v-ati pastrat rabdarea?

Citeste si:
Karmen și Bogdan Căplescu, terapie de cuplu după ce au devenit...
Karmen și Bogdan Căplescu,...

R: Copiii au crescut, asa ca avem timp sa vorbim mai mult acum. Ne petrecem timpul in curte, stand de vorba.

I: La sfarsitul unei zile proaste care este cel mai important lucru pe care trebuie sa ni-l amintim?

R: Amintiti-va ca mariajul nu este o competitie, nimeni nu tine un scor. Dumezeu v-a pus in aceeasi echipa pentru a lucra impreuna si pentru a castiga.

Foto main: cuplu 80 de ani sursa Shutterstock.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.