5 intrebari simple pentru care nu avem inca raspuns

5. De ce torc pisicile?

Foto: pisica sursa Shutterstock.com

Desi traim alaturi de pisici de peste 9.500 de ani, nici pana acum nu am reusit sa ne dam seama de ce si cum torc acestea. Oamenii de stiinta nu au descoperit inca niciun organ in corpul pisicii care sa explice existenta acestei functii.

Potrivit unei teorii, torsul ar fi rezultatul contractiei si dilatarii largingelui, insa nu au fost gasite dovezi pentru a sustine aceasta afirmatie. S-a cazut, totusi, de acord asupra faptului ca, prin tors, pisicile accelereaza procesul de regenrare a oaselor, fiind posibil, asadar, ca torsul sa fie un fel de superputere pe care o au felinele. : )

4. De ce migreaza pasarile?

Foto: stol pasari sursa Shutterstock.com

Desi migrarea pasarilor este un lucru cat se poate de normal pentru toata lumea, fenomenul ramane, in continuarea, unul din cele mai misterioase comportamente din lumea animala pentru care oamenii de stiinta nu au reusit inca sa gaseasca un raspuns.

Ganditi-va la urmatorul lucru: cucii migreaza pentru a-si depune ouale in cuibul altor pasari. Atunci ca puii de cuc cresc, se intorc in locurile de bastina fara sa fie indrumati in vreun fel. Pur si simplu stiu in ce directia trebuie sa zboare, de parca ar avea o busola transmisa genetic.

3. Unde stocam amintirile?

Foto: imagine x-ray creier sursa Shutterstock.com

Am reusit sa intelegem o multitudine din functiile corpului uman insa, modalitatea in care creierul stocheaza si reda amintirile, este inca o necunoscuta. Nu stim ce partea a creierului este responsabila pentru stocarea amintirilor si, mai mult decat atat, nu avem nici cea mai vaga idee cum acestea sunt redate.

Ceea ce stim cu siguranta este ca procesul are legatura cu conexiunea dintre neuroni. Atunci cand ceva ne aminteste de ceva, anumite parti ale creierului interactioneaza cu altele, facandu-ne sa ne amintim de acel lucru.

Citeste si:
Pet Expo se va desfășura între 16-17 martie 2024 la Romexpo
Pet Expo se va desfășura...

2. De ce intra femeile in menopauza?

Foto: femeie matura sursa Shutterstockc.com

Menopauza sfideaza legile evolutiei. In lumea animala, abilitatea de a se reproduce si de a asigura perpetuarea speciei nu dispare odata cu varsta. Femeile, in schimb, isi pierd aceasta abilitate in jurul varstei de 45-50 de ani, iar oamenii de stiinta nu au nici cea mai vaga idee de ce se intampla asta.

O posibila explicatie ar fi faptul ca, dupa o anumita varsta, femeile ar trebui sa petreaca mai mult timp ingrijindu-si nepotii insa, din punct de vedere evolutionar aceast teorie nu are sens.

1. Ce sunt visele?

Foto: imaginatie sursa Shutterstock.com

Cu totii visam, este o caracteristica specifica oamenilor. Cu toate acestea, oamenii de stiinta nu stiu inca ce anume cauzeaza acest fenomen.

Potrivit anumitor teorii, visele sunt o manifestare subconstienta a lucrurilor la care nu vrem sa ne gandim in timpul zilei, cum ar fi fanteziile sociale.

Citeste si:
Psihologii dezvăluie 5 întrebări mai puțin plăcute pe care ți le...
Psihologii dezvăluie 5...

Oamenii de stiinta moderni nu sunt de acord cu aceasta teorie, dar cred ca visele au legatura cu activitatea psihica.

Foto main: semne intrebare sursa Shutterstock.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.