Aproape 50.000 de oameni au vizitat expozitia World Press Photo Romania de anul acesta in cele aproape 3 saptamani cat a fost deschisa pentru publicul din Bucuresti! Acesta este cel mai mare numar de vizitatori inregistrat de expozitia World Press Photo in Romania.

World Press Photo, cea mai importanta expozitie de fotografie de presa din lume, a fost deschisa in Bucuresti intre 8 si 28 mai, in intervalul orar 11.00 – 21.00.

Aflata pentru al treilea an consecutiv in Bucuresti, la initiativa Fundatiei culturale Eidos, expozitia WPP a inregistrat un numar exact de 47.888 de vizitatori, dintre care aproape 23.000 intr-o singura noapte – respectiv Noaptea Europeana a Muzeelor.

De altfel, galeria din Piata Universitatii chiar a fost desemnata anul acesta drept cel mai vizitat spatiu expozitional dintre cele 33 de locatii deschise cu ocazia proiectului Noaptea Muzeelor.

In cadrul expozitiei, vizitatorii au putut admira, pe langa Fotografia Anului la World Press Photo – celebra imagine a fotografului american John Stanmeyer – un numar de 140 de fotografii premiate anul acesta de juriul World Press Photo.

Evenimentul de la Bucuresti a facut parte din expozitia anuala internationala World Press Photo, care calatoreste in fiecare an in intreaga lume, fiind montata in peste 100 de orase din peste 45 de tari si vizitata de peste 3,5 milioane de oameni la fiecare editie.

WPP este o initiativa a World Press Photo Foundation, fondata in anul 1955 in Olanda, ce activeaza ca organizatie independenta, non-profit, cu sediul in Amsterdam. Activitatea Fundatiei este dedicata stabilirii standardelor ridicate in fotojurnalism si fotografie documentara la nivel mondial.

Competitia a debutat in 1955, cand 42 de fotografi din 11 tari au inscris peste 300 de fotografii pentru jurizare. In 2012, concursul a atras 5.247 de participanti din 124 de tari, care au inscris 101.254 de fotografii.

In 2012, expozitia a fost readusa pentru prima data la Bucuresti, dupa 18 ani de absenta, prin eforturile Fundatiei Eidos, care a organizat expozitia si anul trecut.

Citeste si:
România a produs un număr record de mașini în 2022: peste 509.000...
România a produs un număr...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.