Motorul cu aburi, tiparul, sistemul bancar, vaccinul, telefonul, internetul... puteti sa va imaginati lumea fara ele?

50 de idei geniale este o fascinanta calatorie de descoperire a celor mai importante idei pe care le-au avut vreodata oamenii. John Farndon a apelat la o serie de experti, care au cazut de acord in privinta unei liste cu 50 de idei, de la cele elementare, cum ar fi roata, pana la cele mai pretentioase, cum ar fi teoria cuantelor.

Dupa ce lista a fost finalizata, autorul a configurat un site si i-a invitat pe vizitatori sa voteze ideea pe care o considerau ei cea mai importanta. In fruntea listei s-a situat internetul. Dar este el oare mai important decat democratia sau decat abolirea sclaviei? Ce s-ar fi ales de umanitate fara foc, vaccinuri, agricultura sau canalizare? Fara roata, civilizatia moderna ar fi practic imposibila, dar si capitalismul si casatoria ne-au schimbat radical modul de viata. Fiecare dintre aceste idei este importanta si a avut un impact urias asupra omenirii.

Citeste continuarea pe Garbo.ro

Foto main: sageti concept abstract sursa Shutterstock.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.