Peste 23.000 de oameni au vizitat expozitia World Press Photo Romania de anul acesta in noaptea de sambata spre duminica, cu ocazia Noptii Europene a Muzeelor, galeria din Piata Universitatii din Bucuresti devenind, astfel, cel mai vizitat spatiu expozitional din cadrul proiectului.

World Press Photo, cea mai importanta expozitie de fotografie de presa din lume, a fost deschisa in Noaptea Muzeelor aproximativ 8 ore, in intervalul orar 21.00 – 05.00, iar intrarea a fost libera.

Pe langa expozitia propriu-zisa, spectatorii care au venit la World Press Photo in Noaptea Muzeelor s-au putut bucura si de o serie de scurtmetraje documentare de la ShortsUP, pe teme sociale, politice si culturale de actualitate. Colectia de scurtmetraje documentare de la Noaptea Muzeelor a fost difuzata incepand cu ora 21:00.

In Bucuresti, 33 de locatii – muzee si organizatii culturale sau de educatie – au luat parte la Noaptea Europeana a Muzeelor – ajunsa, in 2014, la editia cu numarul zece.

Aflata pentru al treilea an consecutiv in Bucuresti, la initiativa Fundatiei culturale Eidos, expozitia WPP estedeschisa publicului larg in fiecare zi din perioada 8 - 29 mai 2014, intre 11:00 si 21:00.

In cadrul expozitiei, vizitatorii pot admira, pe langa Fotografia Anului la World Press Photo – celebra imagine a fotografului american John Stanmeyer – un numar de 140 de fotografii premiate anul acesta de juriul World Press Photo.

Evenimentul de la Bucuresti face parte din expozitia anuala internationala World Press Photo, care calatoreste in intreaga lume, fiind montata in peste 100 de orase din peste 45 de tari si vizitata de peste 3,5 milioane de oameni la fiecare editie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.