Noi, romanii, suntem renumiti pentru ospitalitatea noastra. Ne mandrim cu asta si, nu de putine ori, strainii care ne viziteaza raman cu o impresie foarte, foarte buna.

Citim articole pe bloguri sau in publicatii mai mult sau mai putin renumite despre ospitalitatea romanilor, despre cate de bine primiti s-au simtit strainii care ne viziteaza orasele si parca ne creste inima de bucurie.

Este si cazul animatiei BBC Travel, intituala „A stranger in Brasov” care relateaza experienta inedita a unei femei din Marea Britanie in timpul calatoriei sale prin Transilvania.

Ajunsa in Brasov, tanara se hotaraste sa o viziteze pe mama unei prietene din Romania si sa petreaca noaptea acolo. Numai ca, intreaga situatie ia o turnura neasteptata si amuzanta.

Cand am ajuns in Brasov, mi-am propus sa gasesc apartamentul prietenei mele. Dar, blocurile sovietice arata toate la fel, constructii gri din ciment. Am ajuns in fata unui apartament dintr-un sir lung de locuinte. Am batut usor la usa si mi-a deschis o batrana. I-am explicat, mai mult prin semne, ca sunt prietena fiicei sale. M-a primit cu zambetul pe fata si m-a poftit inauntru. In apartament era si o fetita, cel mai probabil, sora prietenei mele”, povesteste tanara.

Cand a vazut ca am infulecat placinta, s-a oferit sa se duca sa cumpere ceva pentru a pregati cina. Cand s-a intors, a pregatit o masa traditionala romaneasca: supa, carne, mamaliga. Am ras si am continuat sa vorbim prin semne. Dupa aproape cinci ore, gazda mea a scos cateva albume de fotografii. Abia asteptam sa o vad pe prietena mea in ipostaze jenante. Dar, pe masura ce dadeam paginile, am inceput sa am sentimentul ca acestea nu sunt rudele prietenei mele. Nu am vazut nici macar o poza cu cineva care sa arate ca ea. M-am speriat si inima a inceput sa-mi bata din ce in ce mai tare: eram in apartamentul gresit”, mai povesteste tanara.

"Am inlemnit pe canapea, gandindu-ma cum sa plec fara sa par nepoliticoasa. Le-am explicat prin semne ca aveam deja o camera rezervata la hotel si am plecat. Pe drum, cu coltul ochiului am observat apartamentul pe care ar fi trebuit sa il vizitez si nu mi-a venit sa cred ca am incurcat numerele Nu puteam sa imi scot din minte imaginea fetitei intrebandu-si mama "Cine era femeia acea?", iar mama raspunzand inevitabil "Nu am nici cea mai vaga idee!".

Citeste si:
Ministrul Bogdan Aurescu, „pus la zid” de BBC. „Ce ați dat voi...
Ministrul Bogdan Aurescu,...

Puteti vedea intreaga animatie aici

Foto: captura BC/Animated Travel Shorts


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.