Afla care sunt.

Valentine’s Day e ca Revelionul: ai, nu ai chef, trebuie sa petreci, sa bei, sa te distrezi si – nu e obligatoriu, dar e un avantaj – sa ai parte de cea mai legendara noapte din viata ta. Diferenta e ca, de Valentine’s Day, ai, n-ai chef, trebuie sa iubesti: pe sot, pe iubit, pe vecin, pe sef, pe tine, nu conteaza prea mult pe cine, dar trebuie sa-ti iasa iubire prin nas si epiderma. Femeile vor sa se simta speciale, iubite si tavalite romantic, iar barbatii spera sa intre intr-o coma profunda si sa se treaza undeva pe la sfarsitul primaverii cand au iesit din Triunghiul Mortii: Valentine’s Day – 1 martie – 8 martie.

Bine, generalizez, nu se intampla la fel pe la toate casele. Asta e doar unul din tipurile de oameni pe care ii intalnesti de Valentine’s Day. Sunt mai multe. Asadar, sa dezvoltam.

1. Oamenii care, de Valentine’s Day, trebuie sa se iubeasca (Amorezatii programati)

Sursa: no-here-this,timeout.com

Sunt oamenii care, pe 14 februarie, tin mortis sa iti arate cat de mult se iubesc. Nu conteaza ca, doar cu o seara inainte, si-ar fi scos ochii unul altuia, astazi se simt obligati sa se iubeasca pana lesina. Nu conteaza ca au avut o zi groaznica la munca, ca a tipat seful la ei, ca au un proiect important de predat sau ca sunt bolnavi si le ies tot felul de secretii din nas. Pe 14 februarie trebuie sa faca schimb de inimioare, ciocolatele, iubire si fluide. Si iubire. Sau am zis iubire deja?

„- Vai, cat de iubesc mutunachele meu mic si gras!

„- Si eu pe tine, iubiiii! Esti stapana inimii mele.

„- Ursulet, cand vii acasa, sa cumperi si niste hartie igienica. Doamne, cat pot sa te iubesc.

Citeste si:
Suma medie pe care românii o cheltuie anual pe cadouri
Suma medie pe care românii o...

„-Sigur, pisicuta mea. Ce vrei tu. Si eu te iubesc, porumbito, te iubesc de numai pot. Auzi, imi faci si mie niste cartofi prajiti? Te iubeeesc!

Asta nu ar fi o problema daca ar face-o in ograda lor, dar acesti oameni tin mortis sa iti arate si tie cata dragoste este intre ei. Facebook-ul primeste o supradoza de iubire si se umple brusc de inimioare, floricele, ursuleti, iubi, pisi si te iubesc-uri.

2. Oamenii care incearca sa te convinga ca Valentine’s Day este o sarbatoare de rahat (Hater-ii)

Sursa: whatshouldwecallme

Pe de-o parte sunt amorezatii programati, de cealalta sunt hater-ii. Daca amorezatii te plesnesc cu iubire, roz si lumanari parfumate peste fata, hater-ii tin cu tot dinadinsul sa iti explice de ce Valentine’s Day este o sarbatoare de rahat. Ii recunosti dupa pufaiturile pe care le scot atunci cand cineva mentioneaza doar ziua de Sfantul Valentin.

Citeste si:
Au început pregătirile pentru Dragobete. Florile, mai scumpe cu 30%...
Au început pregătirile pentru...

Ca niste propovaduitori veritabili, hater-ii si-au asumat misiunea sfanta si absoluta de a iti deschide tie, fraierul mai mult sau mai putin indragostit, ochii. Asa ca iti tin pledoarii despre cum, de fapt, in loc de iubire, pe 14 februarie il sarbatorim pe zeul Kitch-ului si al Consumerismului. Tin adevarate discursuri despre cum suntem spalati pe creier de societatea de consum in care traim si manipulati sa mergem in supermarket si sa umplem cosurile de bombomane de ciocolata si lumanari parfumate.

3. Oamenii care sarbatoresc iubirea in fiecare zi, ora, clipa (Scepticii)

De ce avem nevoie de o zi speciala pentru a sarbatori iubirea? O putem face in fiecare zi” – este una din replicile care iti violeaza cu regularitate timpanul zilele astea. Acestia sunt scepticii, o categorie aparte a tipurilor de oameni pe care ii intalnesti in perioada asta.

Citeste si:
Classic tips in materie de cadouri pentru Valentine s Day
Classic tips in materie de...

Scepticii nu sunt nici pro, dar nici contra Sfantului Valentin si, asemenea apostolilor, promoveaza o stare de iubire continua. Sunt oamenii care, pe 14 februarie, stau in casa si nu fac nimic special, pentru ca ei sarbatoresc iubirea in fiecare zi, in fiecare ora, in fiecare clipa. De cele mai multe ori, tin mortis sa iti arate si tie, prin mesaje postate pe Facebook, cat de nespeciala este ziua asta pentru ca ei se iubesc oricum in fiecare zi:

Nu am nevoie de o zi speciala pentru a-ti spune ca te iubesc. Te iubesc in fiecare zi! Xoxoxo

4. Oamenii care incearca sa iti bage Dragobetele pe gat (Nationalistii)

Nationalistii sunt cei care, ori de cate ori aud pe cineva rostind numele lui Valentin, il trag finut de urechiuse si il atentioneaza ca avem si noi sarbatoarea noastra. Inainte sa intram in satul asta global din care facem parte acum, Dragobetele erau o sarbatoare la fel de putin importanta ca Valentine’s Day si nimeni nu dadea doi bani pe ea. Acum, cand Sfantul Valentin a inceput sa prinda si romanul se inghesuie la cumparat jucarii de plus si inimioare pufoase, ne-am amintit brusc ca avem si noi o varianta mioritica si ne dam cu fundul de pamant ca ne pierdem identitatea preluand sarbatori americane. In realitate, cred ca sunt doar niste ofticati care incearca sa vanda aceleasi kitch-uri roz, pufoase si dulci, dar pe 24 februarie in loc de 14.

Citeste si:
10 tipuri de oameni pe care nu ii vrei la petrecerea ta
10 tipuri de oameni pe care...

5. Oamenii care de Valentine’s Day se sarbatoresc pe ei (Narcisistii)

Sursa: no-here-this,timeout.com

Acesta categorie se imparte in doua subcategorii: cei care sunt singuri si pe care tot romantismul din aer ii fac sa isi doreasca sa iubeasca ceva cu orice pret si cei care sunt intr-o relatie si fac cadouri cani, tricouri sau perne cu fotografia lor imprimata.

Sfantul Valentin aduce aminte femeilor singure ca prietenele lor sunt implicate in relatii nefericite, iar ele nu. Si, ca sa nu para ca, faptul ca de Valentine’s Day o sa manance o pizza singure in fata televizorului le frustreaza, au decis sa se iubeasca pe sine. In cazul in care nu stiti cum sa o faceti, deschideti orice revista glossy in perioada asta si veti gasi sfaturi despre cum sa va iubiti mai pasional si mai cu spor pe voi inseva. Asta dupa ce ati facut o sesiune de shopping, v-ati dus la spa, v-ati schimbat coafura si v-ati cumparat lumanari parfumate si v-ati rasfatat. Pentru ca meritati.

Cat pentru a doua categorie, luati, cititi aici ce cadouri NU trebuie sa faceti iubitelor de Valentine’s Day.

Violeta O.

Foto main: cuplu tinandu-se de mana sursa Shutterstock.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.