La inceputul anilor 1900, copii de 12 ani, 8 ani sau chiar mai mici construiau, cu manutele lor fragile, cea mai puternica natiune - America. Fotograful Lewis Hine a traversat tara si a documentat folosirea copiilor ca forta de munca.

In America anilor 1900, copiii munceau. In mine sau in fabrici, ca agricultori sau ce vanzatori de ziare, prichindei de 12, 8 sau chiar 3 ani erau folositi pentru a suplimenta veniturile familiei. Cu toate ca folosirea fortei de munca infantila fusese oficial interzisa in jurul anului 1830, foarte multe comunitati se foloseau inca de copii pentru diferite munci.

Oricat de inumane ni s-ar parea acum aceste practici, in acea perioada era normal ca intreaga familie, inclusiv cei mici, sa lucreze pentru diferite companii in schimbul unui adapost sau al banilor.

Vezi mai multe imagini in GALERIA FOTO

Legea care interzicea folosirea copiilor ca forta de munca nu era insa foarte bine formulata sau foarte stricta. De fapt, in unele cazuri, interdictia nu se aplica in cazul familiilor imigrante, ceea ce insemna ca, intr-o saptamana, copiii puteau lucra de la 68 la 72 de ore.

In 1908, Comitetul National pentru problema Muncii Copiilor il angajeaza fotograful si sociologul Lewis Hine pentru a documenta exploatarea minorilor in campul muncii. Comitetul ducea in acea perioada o campanie impotriva folosirii copiilor ca forta de munca si spera ca materialul adunat de Hine sa ajute la formularea unor legi mai stricte.

Intre 1908 si 1912, Hine a traversat America fotografiind copii, unii de 12 ani, unii de 8, altii chiar de 3 ani lucrand, in conditii periculoase, in fabricile de textile, pe terenurile agricole sau in mine.

Fotografiile cutremuratoare pe care Hine le surprinde isi ating scopul. In 1938, Congresul a adoptat Legea pentru Standardele Corecte de munca prin care saptamana de munca era limitata la 40 de ori, iar folosirea copiilor sub 16 ani era interzisa. Angajarea adolescentilor de pana la 18 ani pentru efectuarea de munci in conditii periculoase era, de asemenea, interzisa.

Citeste si:
Femeile însărcinate și părinții cu copii sub 5 ani vor avea...
Femeile însărcinate și...

In GALERIA FOTO puteti vedea cateva din fotografiile cutremuratoare surprinse de Lewis Hine.

Sursa foto: The U.S. Library of Congress


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.