Avem obiceiul de a atribui termenului 'abandonat' o conotatie negativa. Il auzim si ne fuge imediat gandul la un castel bantuit sau la vreun scenariu horror. Nu este intotdeauna asa. De la parcul de distractie abandonat din Japonia pana la iahtul scufundat in apele inghetate ale Antarcticii, v-am pregatit cel mai frumoase locuri abandonate din lume.

1. Nava SS Ayrfield, golful Homebush, Australia

Sunt multe nave parasite in cimitirul de epave din golful Homebush, la vest de Sydney, insa nici una ca SS Ayrfield. Nici nu este greu sa iti dai seama ca SS Ayrfield nu este o epava ca oricare alta. Pe puntea navei, din metalul ruginit a crescut o mica padure. Acesta este si motivul pentru care SS Ayrfield este cunoscuta, mai degraba, sub denumirea de „Padurea Plutitoare”

Sursa foto: Rmonty119 via Flickr.com

2. Forturile Marii Maunsell din Anglia

Forturile Marii Maunsell au fost ridicate in timpului celui de-al doilea Razboi Mondial ca scut impotriva unui potential atac aerian sau naval german.

Sursa foto: Wikipedia.org

3. Ultima casa din Holland Island, SUA

Candva, Holland Island era o insula mica si prospera din golful Chesapeake, Statele Unite. Din cauza eroziunii, aceasta casa si acest petic de pamant sunt tot ce au mai ramas din aceasta insula.

Sursa foto: Wikipedia.org

4. Pripyat

Despre Pripyat, orasul abandonat in urma accidentului nuclear de la Cernobil, nu are rost sa vorbim prea mult. Stiti cu totii povestea. Explozia de la Cernobil este cel mai mare dezastru nuclear produs in istoria omenirii, radiatiile fiind de 400 de ori mai puternice decat cele eliberate in cazul bombei de la Hiroshima. Iar repercusiunile se resimt si astazi.

Sursa foto: Wikipedia.org


5. Gara Centrala Michigan, Detroit, SUA

Gara Centrala Michigan a fost construita in 1913, in Detroit. Din cauza mai multor greseli si a unei structuri defectuoase, gara a fost inchisa in 1988. Soarta cladirii nu a fost inca stabilita.

Sursa foto: William McCulloch

6. Metroul abandonat din New York

Cu o arhitectura superba, aceasta statie de metrou din New York a fost construita sub Primaria orasului. Din cauza numeroaselor statii de metrou care existau deja in zona, aceasta statie a fost rareori traversata de oameni, ajungand, in cele din urma sa fie abandonata.

Citeste si:
Construcție rezistentă: care sunt top 3 materiale folosite?
Construcție rezistentă: care...
Sursa foto: Wikipedia.org

7. Hotelul Salto, Colombia, SUA

Deschis in 1928, Hotelul Salto era destinat celor veniti sa se desfete cu frumusetea cascadei de 157 de metri Tequendema. La anceputul anilor '90 popularitatea cascadei a inceput sa scada, asa ca hotelul a fost, in cele din urma, inchis. In 2012 a fost redeschis si transformat intr-un muzeu.

Sursa foto: Wikipedia.org

8. Case OZN din San Zhi, Taiwan

San Zhi trebuie sa fie un oras de vacanta futurist destinat, in special, ofiterilor americani intorsi din diferite misiuni in Asia. Numeroasele accidente, dar si investiile nefezabile au dus la inchiderea orasului inainte ca acesta sa fie macar deschus. Din nefericire, cladirile au fost demolate in 2010. :(

Sursa foto:

Wikipedia.org

9. Parcul de distractie Nara Dreamland, Japonia

Inspirat de Disneyland, Nara Dreamland si-a deschis portile in 1961. In 2005, insa, parcul s-a inchis, ramanand o atractie urbana pentru exploratori.

Citeste si:
Smart buildings and smart cities. Soluții moderne pentru clădiri
Smart buildings and smart...
Sursa foto: Wikipedia.org

10. Iaht scufundat din Antarctica

Numit Mar Sem Fin, acest iaht apartinea unui jurnalist brazilian, pe nume Joao Lara Mesquita. S-a scufundat langa coasta Antarticii in timp Mesquita filma un documentar.

Foto main: casa vintage bantuita sursa Shutterstock.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.