Tot ce ai fost invatat pana acum este o minciuna!

Iata 10 lucruri pe care credeai ca le stii despre corpul uman, dar care s-au dovedit a fi neadevarate.

1. Oamenii au doar cinci simturi

Fals. Avem mai mult de cinci simturi. Cei mai multi oameni de stiinta sunt de parere ca, in realitate, omul are cel putin noua. Unii vorbesc chiar de 20 de simturi. Pe langa gust, miros, vazut, auz si simtul tactil, pe lista ar mai intra si foamea, setea, presiunea, durerea si multe altele.

2. Parul si unghiile cresc si dupa ce mori

O alta eroare comuna este aceea ca, dupa moarte, parul si unghiile continua sa creasca. In realitate, cuticulele si pielea se micsoreaza, creand doar impresia ca unghiile ar fi mai lungi.

3. Guma de mestecat se digera in sase ani

Sistemul nostru digestiv este construit pentru a dizolva si excreta ceea ce mancam, intr-o perioada foarte scurta de timp (cateva ore), zile cel mult. Ar trebui ingerate cantitati impresionante de guma de mestecat pentru ca aceasta sa nu poata fi digerata.

4. Mai multi barbati decat femei sufera de boli de inima

Potrivit ultimilor studii, femeile sunt mai afectat de bolile de inima decat barbatii.

5. Trebuie sa bei opt pahare de apa pe zi pentru a te mentine hidratat

In realitate, cantitatea de apa necesara depinde de organismul fiecarei persoane in parte. Studiile recente arata ca avem nevoie de un litru de apa pe zi, adica 4 pahare.

6. Daca iti trosnesti degetele vei face artrita

Potrivit unui studiu realizat in 2011, trosnitul degetelor nu are absolut nicio legatura cu posibilitatea de a face artrita.

7. Zaharul te face hiperactiv

Nu exista niciun studiu stiintific care sa demonstreze ca zaharul da hiperactivitate. De fapt, zaharul elibereaza o substanta numita serotonina care are un efect de calmare.

8. Cafeaua te scapa de mahmureala

Cafeaua, ca si alcoolul deshidrateaza. Cel mai bun remediu pentru mahmureala este si cel mai la indemana: apa.

Citeste si:
Ce băuturi preferă românii să consume de sărbători
Ce băuturi preferă românii să...

9. Doar femeile au un „ceas biologic”

Cercetatorii de la Universitatea Johns Hopkins au descoperit ca, dupa varsta de 45 de ani, calitatea spermei scade, iar riscul ca fatul sa sufere de anomalii genetice creste.

10. Parul creste mai gros daca este ras

Daca rasul ar face ca parul sa creasca mult mai gros, atunci cei cu chelie s-ar putea rade in cap pentru a preveni caderea parului. In realitate, atunci cand te razi, varful firului, adica portiunea cea mai subtire este taiat, dand doar impresia ca este mai aspra.

Foto: om de afaceri surprins sursa Shutterstock


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.