Ce se intampla atunci cand pui un animal salbatic intre zidurile de beton ale unei gradini zoologice?

Intr-o gradina verde, cu un bloc turn pe fundal, un grup de pasari flamingo isi vede nestingherit de treaba. Pare o imagine desprinsa din filmele lui David Lynch. Este, in realitate, doar o imagine suprinsa intr-o gradina zoologica.

Vezi mai multe imagini in GALERIA FOTO

In proiectul sa „Modern Wilderness”, fotograful german Daniel Zakharov a incercat sa ilustreze incongruentele care apar atunci cand pui un animal salbatic intre peretii de beton ai unei gradini zoologice.

Chiar daca imaginile ridica problema captivitatii animalelor, Zakharov spune ca nu a gandit proiectul ca o critica la adresa gradinilor zoologice. A incercat doar sa sublinieze viata stranie si bizara a animalelor salbatice tinute in captivitate. Mutate din habitatul natural, aceste animale nu au incotro decat sa se adapteze in jungla de beton.

„Animalele se nasc astazi in captivitate, intre ziduri de beton, in cladiri din ciment acoperite de tigle, in niciun caz, in natura. Gradinile zoologice au devenit casa acestor animale care si-au pierdut memoria ancestrala. Acesta este „Salbaticia Moderna””, explica Zakharov.

Imaginile suprinse de Zakharov sunt, intr-adevar induiosatoare si privindu-le nu te poti intreba: Este oare bine sa tinem animalele inchise in gradini zoologice?

Ce parere aveti?

In GALERIA FOTO, dar si pe pagina lui Daniel Zakharov puteti vedea mai multe imagini.

Sursa foto: Daniel Zakharov


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.