Rolul pe care l-a jucat pe scena politica, deciziile dure cu efect asupra populatiei pe care le-a luat, precum si intriganta viata politica pe care a dus-o ne-au facut sa vrem sa aflam cine a fost Margaret Thatcher, cunoscuta si ca 'Doamna de Fier'. Iata ce am aflat:

Margaret Thatcher a murit. Fostul premier al Marii Britanii s-a stins din viata luni, 8 aprilie, in urma unui atac cerebral, la varsta de 87 de ani. Cunoscuta si ca „Doamna de Fier” datorita stilului de a conduce, Margaret Thatcher a fost considerata una din cele mai importante personalitati politice ale secolului XX.

Margaret Thatcher a fost aleasa de 3 ori consecutiv premierul Marii Britanii in perioada 1979 si 1990, fiind, de fapt, prima si singura femeie in pozitia de prim ministru.

Unii o considera o figura importanta in politica moderna. Altii si-o vor aminti ca pe un conducator incapatanat si tiranic. Insa, rolul pe care l-a jucat pe scena politica, deciziile dure cu efect asupra populatiei pe care le-a luat, precum si intriganta viata politica pe care a dus-o ne-au sa vrem sa aflam cine a fost Margaret Thatcher. Iata ce am aflat:

1. Margaret Thatcher s-a nascut pe 13 octombrie 1925 si a fost premierul Marii Britanii in perioada 1979 si 1990. Inainte sa fie aleasa parlamentar (1959), a fost cercetator chimist si avocat.

2. Inainte de a intra in politica, Margaret Thatcher a lucrat, incalitate de chimist, pentru producatorul J. Lyons and Co. A descoperit, impreuna cu echipa sa, o modalitate prin care sa dubleze cantitatea de aer din inghetata, facand-o astfel, mai moale. Da, datorita Doamnei de Fier avem azi inghetata la cornet.

3. Margaret Thatcher si-a primit memorabilul titlu – Doamna de Fier - de la un jurnalist sovietic. Acesta facea referire la stilul ei de conducere si la faptul ca nu era dispusa sa cedeze compromisurilor politice.

4. Datorita caracterului sau exigent si perfectionist, Baroneasa Thatcher nu ezita sa corecteze documentele ministrilor sai, daca acestea contineau greseli.

Citeste si:
A murit mama lui Cătălin Bordea: „Am avut un an greu”
A murit mama lui Cătălin...

5. Conform unei dezvaluiri facute de Barry Stevens, membru al garzii de corp al lui Margaret Thatcher, Doamna de Fier obisnuia sa curete pantofi bodyguarzilor si sa le faca ordine in camera.

6. Chiar daca a ocupat functia de premier timp de 11 ani, Margaret Thatcher nu avea un bucatar personal. Pregatea singura, in fiecare noapte, cina sotului ei, Denis Thatcher. Adesea, gatea si pentru membrii cabinetului.

7. In 1979, in primul an al primului sau mandat, Doamna de Fier a starnit reactii puternice atunci cand, in timpul unei vizite in Japonia, a refuzat un grup aparte de garzi de corp, denumite karateka, doar pentru ca nu dorea un tratament preferential datorita faptului ca este singura femeie prim ministru.

8. Un alt scandal a izbucnit in momentul in care presa britanica a descoperit ca Baroneasa Thatcher a cheltuit bani publici pe whiskey, gin si tigari in timpul unei vizite oficiale in Franta.

Citeste si:
Mitică Dragomir, cuvinte dure la adresa lui Petre Roman după...
Mitică Dragomir, cuvinte dure...

9. Un alt lucru mai putin cunoscut despre Doamna de Fier este ca bautura preferata a fostului lider politic era whiskey.

10. In 1984 a scapat cu viata in urma unui atentat cu bomba, pus la cale de IRA (Armata Republicana Irlandeza).

Sursa foto main si interior: Wikipedia.org


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.