Un fotograf a reusit sa surprinda incredibila expresivitate a cimpanzeilor.

"Cand Darwin a spus ca ne tragem din maimute, nu a mers suficient de departe", este de parere Frans de Waal, cercetator la Universitatea Emory din Atlanta, Georgia. "Suntem maimute in cel mai profund sens, de la bratele noastre lungi, la corpul fara coada sau la deprinderile si temperamentul nostru", a mai adaugat acesta, potrivit National Geographic.

Adevarul este ca impartim cu cimpanzeii aproximativ 98% din materialul nostru genetic. Insa, oricat de elementara ar fi aceasta informatie, tot ramanem fascinati de cat de mult ne asemanam cu aceste creaturi. Sa luam comportamentul nonverbal, spre exemplu. Stiati, cu sigurata ca, asemeni noua (sau noi asemeni lor), cimpanzeii se folosesc de gesturi si mimica pentru a-si comunica emotiile. Un fotograf a realizat o serie de portrete in care a reusit sa surprinda incredibila expresivitate de care dau dovada aceaste primate.

Vezi mai multe imagini in GALERIA FOTO

Gabi Guiard este un fotograf specializat in fauna salbatica. Aflat in vizita la Sanctuarul Cimpanzeilor din Kenya, nu a ratat ocazia pentru a fotografia primatele aflate acolo. A observat in timp ce isi realiza fotografiile ca acestea se comportau sau isi manifestau emotiile asemeni oamenilor, dand dovada de o expresivitate incredibila. De la furie la tristete sau veselie, Guiard a reusit sa surprinda o gama variata de emotii similare cu cele umane.

„La sfarsitul zilei suntem toti animale. In timp ce ma uitam peste pozele pe care le faceam, imi dadeam seama ca impartim aceleasi gesturi, aceleasi emotii si aceeasi atitudine ca ei”, a spus Guiard potrivit DailyMail.

Mai multe imagini puteti vedea in GALERIA FOTO, dar si pe pagina artistului.

Sursa foto: Gabi Guiard


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.