Iata 10 stari patologice de neliniste si de frica obsedanta, lipsite de cauze precise.

1. Agirofobia reprezinta frica extrema si irationala de a traversa strazile sau intesectiile. Aceasta fobie poate fi declansata de o varietate de factori traumatici sau tulburari mentale.

2. Mageirocofobia, sau frica de gatit, poate imbraca multe forme. Unii oameni se tem doar daca trebuie sa gateasca pentru grupuri mari de persoane, in timp ce altii se tem sa faca o omleta pentru ei insisi, scrie la-psiholog.ro

3. Pediofobia reprezinta frica de papusi sau reprezentarea falsa de fiinte vii, cum sunt manechinele sau robotii. Cuvantul deriva din grecescul "paidion" insemnind copil mic. Este o fobie relativ comuna

4. Decidofobia reprezinta frica irationala, coplesitoare de a lua decizii. Persoana este constienta ca viata este plina de alegeri, iar acestea sunt bazate pe decizii. Individului ii poate fi frica de a lua decizia gresita si astfel este paralizat de orice decizie.

Citeste continuarea pe 9am.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.