De citit si data mai departe: 10 lucruri mai putin cunoscute despre orgasm explicate stiintific, dar si cu mult umor de autoarea Mary Roach.

Intr-una din conferintele TED, Mary Roach, autoarea cartii „Bonk: The Curious Coupling of Science and Sex” expune cu rigoare stiintifica, dar si cu foarte mult umor, cateva lucruri mai putin cunoscute despre orgasm. Mai vechi sau mai noi, curiozitatile prezentate de Mary Roach sunt de-a dreptul fascinante.

Stiati ca, de exemplu, poti avea orgasm chiar si dupa moarte, sau ca acesta este un remediu pentru sughit? Este fascinant, nu credeti?

Iata care sunt cele 10 lucruri mai putin cunoscute despre orgasm expuse de Mary Roach in cadrul conferintei TED. Informatiile din articol sunt o adaptare a discursului autoarei. Va indrumam, totodata, sa urmariti intreg discursul acesteia. Este savuros!

1. Poti avea orgasm inainte de a te naste

In urma unor imagini ecografice ale unui fetus masculin, cercetatorii au putut observa cum acesta realiza miscari asemanatoare cu cele asociate masturbarii. Alti medici au observat cu ajutorul ultrasunetelor cum un alt fetus, feminin de data aceasta, se masturbeaza in uter si are orgasm.

2. Nu ai nevoie de organe genitale pentru a avea orgasm

Orgasmul este un reflex al sistemul nervos, spune Mary Roach in cadrul conferintei, si poate fi declansat de numerosi stimuli, nu doar de cei genitali. Cei care sufera de afectiuni ale maduvei spinarii, ca paraplegia sau tetraplegia, pot dezvolta o zona extrem de sensibila chiar deasupra leziunii.

Sunt cazuri in care, simpla atingere a genunchiului sau periatul dintilor poate conduce la orgasm. Mary Roach mai da exemplul unei persoane pe care a intervievat-o care putea avea orgasm doar gandindu-se la acesta.

3. Poti avea orgasm si dupa ce ai murit

Va vine sa credeti sau nu, teoretic, poti avea orgasm si dupa ce ai murit. Conditia pentru ca acest fenomen sa aiba loc este ca nervul sacral sa fie oxigenat. Nervul sacral este situat de-a lungul nervului spinal, iar in cazul stimularii acestuia cu un electrod este posibil ca o persoana aflata in moarte cerebrala sa aiba un orgasm.

Citeste si:
7 fapte despre persoanele stângace susținute de știință pe care nu...
7 fapte despre persoanele...

4. Orgasmul poate cauza respiratie urat mirositoare

Potivit lui Theodore Van de Velde, autor al unui manual despre casnici, un miros seminal subtil poate fi detectat in respiratia femeii la aproximativ o ora de la actul sexual, spune Mary Roach. De asemenea, potrivit autorului, exista diferente intre mirosul lichidului seminal al unui tanar si cel al barbatilor maturi. Primul are un miros proaspat, in timp ce cel al barbatilor maturi este similar cu cel al florilor de castan spaniol, uneori destul de floral, alteori foarte intepator.

Sursa: Depositphotos_9196694_m

5. Orgasmul poate fi un remediu pentru sughit

In cadrul conferintei, Mary Roach expune cazul unei persoane care a incercat aproape orice remediu pentru a scapa de sughit, insa fara succes. Dupa contactul sexual cu sotia sa, observa ca a scapat de sughit. Povesteste acest lucru medicului sau care catalogheza orgasmul ca un posibil remediu pentru sughit.

Citeste si:
6 cele mai comune fantezii sexuale
Top 6 cele mai comune...

6. Orgasmul poate spori sansele de conceptie

La inceputul anilor 1900, medicii ginecologi erau de parere ca orgasmul poate spori sansele de conceptie. Contractiile specifice orgasmului, erau de parere acestia, pot aspira lichidul seminal in sus, prin colul uterin, conducandu-l mai repede de ovul. Aceasta teorie purta numele de teoria „aspirarii ascendente” (upsuck theory).

In 1950, Masters si Johnson, sceptici ai teoriei aspirarii ascendente, au realizat o serie de experimente pentru a observa daca intr-adevar lichidul seminal este aspirat in sus in timpul orgasmului. Teoria este demontata.

Cu toate acestea, orgasmul poate intr-adevar sa stimuleze fertilitatea, dar acest fapt depinde foarte mult de barbati. Sperma care sta in corp mai mult de o saptamana incepe sa dezvolte anormalitati, devenind mai putin eficienta in a-si gasi gasi drumul sper ovul si in a-l fecunda, spune Mary Roach. Astfel ca, barbatii sunt incurajati sa se masturbeze deoarce masturbarea regulata produce sperma proaspata.

Citeste si:
I s-a spus ca este cea mai urata femeie din lume. Uite cum arata acum
VIDEO  I s-a spus ca este...

7. Teoria aspirarii ascendente este, totusi, valabila in lumea animala

Importanta orgamului pentru fertilitate a fost demonstrata in lumea animala. In Danemarca, Comitetul National Danez pentru Productia Porcilor a descoperit ca stimularea artificiala a unei scroafe in timpul inseminarii artificiale poate duce la o creste de 6% a numarului de purcelusi nascuti.

8. Orgasmul animalelor este mult mai intens si lung decat cel al omului

Animalele nu manifesta placerea sau durerea prin expresii faciale, asa ca este destul de greu de zis cat de bine se simt, insa studiile arata ca orgasmul animalelor este cu mult mai intes decat al omului.

9. Studierea orgasmului uman in laborator este dificila

In anii '50 Masters si Johnson realizeaza un experiment care sa le permita sa studieze intregul ciclu de reactii sexuale umane, de la excitare pana la orgasm. Pentru ca orgasmul femeilor se petrece in interior, au dezvoltat in acest sens un falus acrilic, dotat cu o camera si cu motor cu care femeile trebuiau sa faca sex. Experimentul a fost un esec.

Citeste si:
Stângacii văd lumea diferit față de dreptaci: Explicația oamenilor...
Stângacii văd lumea diferit...

10. Barbatii pot ejacula pana la o distanta de 2.5 metri

Alfred Kinsey, un renumit biolog si sexolog, si-a propus sa calculeze distanta medie parcursa de lichidul seminal in timpul ejacularii. In urma experimentelor, acesta a observat ca, in cazul a trei sferturi dintre barbati, sperma nu era ejaculata cu prea mare presiune. Cu o exceptie. Unul dintre barbatii participanti la studiu a ejaculat pana aproape de 2.5 metri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.