Romanilor le-ar lua aproape 350 de ani pentru a face primul milion de dolari, daca ar economisi lunar tot venitul mediu pe gospodarie inainte de taxe (la cursurile de schimb ale pietii) si aproximativ 200 de ani in functie de paritatea puterii de cumparare.

In topul alcatuit de revista The Economist, pe baza datelor Eurostat, OCDE, Bancii Mondiale si a Biroului pentru Statistica Muncii, Romania se afla pe ultimul loc, fiind precedata de Mexic, unde unei persoane i-ar lua peste 300 de ani sa devina milionara, la cursurile de schimb ale pietii, si 200 de ani raportat la paritatea puterii de cumparare.

Evident, pe primul loc in acest clasament se afla Statele Unite ale Americii, unde un american cu un venit mediu pe gospodarie inainte de taxe, in cazul in care l-ar economisi pe tot, ar ajunge milionar in 25 de ani.

Ioan Niculae, proprietarul grupului de firme Interagro, a devenit in 2012 cel mai bogat roman, prezent in topul Forbes 500 miliardari cu o avere estimata la 1-1,1 miliarde euro, in crestere cu 100 milioane euro fata de editia precedenta.

Locul doi este ocupat, ca si in editia precedenta, de omul de afaceri de origine romana, stabilit la Londra, Frank Timis, care controleaza afacerea African Minerals, cu operatiuni in Africa. Totusi, averea lui Timis a scazut fata de editia anterioara cu 300-350 milioane de euro si a ajuns la 900-950 milioane de euro.

Citeste continuarea pe wall-street.ro

Sursa foto main si interior: Shutterstock


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.