Atentie barbati, viata voastra a inceput ca femeie.

Am fost cu totii femeie odata. Mai exact in primele cinci-sase saptamani de dezvoltare embrionara. Dupa cum este probabil sa stiti deja, in momentul reproducerii, oamenii isi combina jumatate din informatia genetica. Cate 23 de cromozomi fiecare. O pereche din acesti cromozomi ajuta la stabilirea sexului. In cazul femeii, este vorba de doi cromozomi X, unul de la mama si unul de la tata, in timp ce barbatii au un cromozom X si un cromozon Y. In momentul conceperii oamenii sunt fie barbati, fie femeie, ceea ce inseamna ca sexul este stabilit inca din acel moment. Asadar, cum se face la inceput am fost cu totii femei?

Eh, bine, cromozomul Y nu apare de la inceput. De fapt, primele cinci-sase saptamani de dezvoltare embrionara sunt atribuite doar cromozomului X. Acela este si momentul cand se formeaza sfarcurile in cazul barbatilor.

Ce se intampla mai departe din momentul in care apare si cromozomul Y, aflati din clipul de mai jos:


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.