De cate ori ti-ai verificat telefonul azi?

Mai tineti minte zilele cand telefonul era exclusiv un instrument de comunicare? Cand il foloseam doar pentru a contacta pe cineva? Nu? Nici noi.

Telefonul a incetat de mult sa mai fie doar un instrument de comunicare. A devenit un mod de viata, o necesitate. Ganditi-va numai urmatoarea scena: sunteti cu prietenii la masa intr-un bar. In loc sa vorbiti, sa va povestiti ce ati mai facut, fiecare din voi e cu nasul in telefon, preocupat sa isi verifice mailul, feedul, sa dea check in. Va suna cunoscut?

Studii recente arata ca ne verificam telefonul de 60 de ori intr-o zi obisnuita. Cei mai tineri dintre noi, petrec 7 ore zilnic cu ochii in telefon. Le mai raman doar 5 pentru restul activitatilor.

Vezi mai multe imagini in GALERIA FOTO

Eh, bine, aparent, nevoia asta necontrolata de a ne verifica telefonul la fiecare cinci minute poarta si un nume. I se spune nomofobie, iar cei care sufera de aceasta dependenta specifica erei 3.0 devin foarte agitati atunci cand nu au semnal sau cand raman fara baterie sau cand isi uita telefonul acasa sau il pierd.

We never look up este un proiect foto dedicat acestei acestei obsesii technologice. Mai mult decat un proiect foto, este un experiment vizual care rezuma poate mai bine decat orice studiu pe tema aceasta modul in care telefonul mobil a schimbat modul in care relationam si interactionam cu cei din jur. Realizatorul acestui blog, un cercetator din Finlanda nu isi judeca subiectii in vreun fel. Il fascinaeaza doar comportamentul „Vad in fiecare zi oameni stand in autobuze cu capul in jos, deplasandu-se de la punctul A la punctul B fara sa priveasca inainte, stand in restaurante sau in trenuri cu capul ingropat in pamanat. Vad oameni in restaurante, fata in fata, cu ochii in telefon fara sa isi adreseze nici macar un cuvant”, a declarat el pentru Mashable.com.

Va recunosteti in vreuna din aceste ipostaze?

Mai multe imagini puteti vedea in GALERIA FOTO, dar si pe pagina de Tumblr a proiectului.

Citeste si:
Asociația Montană Carpați lansează proiectul "Plasticul apă nu se...
Asociația Montană Carpați...

Sursa foto: We Never Look Up


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.