Un studiu realizat de catre un doctor in psihologie la Universitatea din Bergen a indicat faptul ca dependenta de Facebook apare mai frecvent la persoanele tinere decat cele mai in varsta.

De asemenea, studiu a reliefat ca persoanele anxioase si nesigure din punct de vedere social folosesc Facebook mai des decat persoanele sociabile, iar cei organizati si ambitiosi au un risc mult mai scazut de a deveni depedenti de aceasta retea de socializare, potrivit sciencedaily.com.

Doctorul in psihologie Cecilie Schou Andreassen a reusit sa realizeze un mic test prin intermediul caruia oricine isi poate testa dependenta de Facebook.

Scala Bergen a Dependentei de Facebook este bazata pe sase afirmatii simple, unde raspunsurile sunt: (1) Foarte rar; (2) Rar; (3) Uneori; (4) Des si (5) Foarte des.


  • Iti petreci mult timp gandindu-te la Facebook sau cum sa-l folosesti;

  • Simti nevoia de a folosi Facebook din ce in ce mai mult;

  • Folosesti Facebook pentru a uita de problemele personale;

  • Ai incercat sa reduci folosirea Facebook-ului, insa fara succes;

  • Devii agitat sau nervos daca ti se interzice sa folosesti Facebook;

  • Folosesti Facebook atat de des incat are un impact negativ asupra locului sau munca/studiilor.

Studiul indica faptul ca daca raspunzi cu “Des” pentru cel putin patru dintre cele sase afirmatii ai putea sa fii dependent de Facebook.

multumim 9am.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.