Piata tabletelor a crescut in Romania in ultimul an cu 10%. Aceasta cifra indica faptul ca o parte dintre romani au avut disponibilitatea sa investeasca intr-un astfel de gadget, fie ca vine din partea Apple, Samsung sau oricare alt producator.

In orice caz, mai jos urmeaza sa vorbim un pic despre cel mai popular gadget al acestui segment si anume iPad, care in mod firesc se pregateste pentru a treia generatie.

Zvonurile sustin ca Apple urmeaza sa lanseze noul Ipad 3 undeva in primavara, cu toate ca o amanare pana in toamna anului 2012 nu este exlusa. Cei care la randul lor amana achizitionarea unui astfel de gadget cu gandul ca mai bine investesc intr-un produs de ultima generatie (vezi viitorul iPad 3) s-ar putea sa fie interesati de zvonurile care tot circula referitor la acesta.

Surse de incredere ale Bloomberg sustin ca sunt cateva aspecte majore la care o sa se lucreze la noul iPad 3. In primul rand Apple este obligat sa tina pasul atat cu competitorii cat si cu cerintele consumatorilor in ceea ce priveste ecranul tactil si rezolutia acestuia. In momentul lansarii lui iPad2, Apple a reusit sa uimeasca printr-un ecran tactil foarte performant si foarte clar, avand acel aspect „Retina” de care se tot vorbeste mai ales cand vine vorba de iPhone.

Claritatea si luminozitatea ecranului de pe iPad 3, de asemenea si rezolutia, sunt cateva aspecte care in mod clar trebuie sa treaca la un nivel superior. In ceea ce priveste concurenta pe acest domeniu, Apple nu trebuie sa neglijeze faptul ca producatori precum Asus au lansat deja tabelete destul de performante privind rezolutia ecranului tactil.

Aceleasi surse din Bloomberg sustin ca noua tableta iPad 3 urmeaza sa aiba o rezolutie de 2048 x 1536, dubland practic valoarea actuala.

4G, 4G+, LTE ?

Trecerea la tehnologia LTE (Long Term Evolution) este un „must” pentru toti producatorii de tehnologie mobila. Totusi, chiar daca este in teste in foarte multe locuri din Statele Unite si Europa, trecerea de la 3G la 4G (LTE) nu se va face brusc.

Apple a facut deja un anunt referitor la acest aspect sustinand ca produsele pe care compania le ofera nu vor suporta transfer de date in regim 4G(LTE) decat atunci cand cifrele vor arata clar ca populatia este pregatita si are nevoie expres de aceasta facilitate.

Citeste si:
Noua Toyota Land Cruiser: legenda revine cu un design retro
Noua Toyota Land Cruiser:...

Afirmatia este absolut corecta si plina de foarte multe alte subintelesuri, tinand cont de recentul scandal privind ACTA care a inchis deja foarte multe site-uri de torrente si care practic aduce o limitare la nivelul „consumului de date” global. Bineinteles, Apple nu s-a referit numai la acest aspect, iar supozitia de mai sus este doar o veriga dintr-o logica mult mai complexa.

Asadar, noul iPad 3 s-ar putea sa nu includa tehnologia LTE in varianta finala, asa cum ne este cunoscuta ci eventual o varianta intermediara, un posibil 3G+ sau 4G "mai slab"

De la A5 la A6

Actualul Ipad 2 foloseste un procesor A5. La vremea lansarii, tableta deschidea noi porti catre aplicatii mult mai complexe si si mult mai performante decat iPad 1, datorita acestui nou procesor. Jocurile de asemenea s-au dezvoltat foarte rapid si asa cum era de asteptat au devenit mult mai complexe.

Citeste si:
Performanța în tenis, celebrată în cadrul turneului internațional...
Performanța în tenis,...

Totusi si acest aspect trebuie modificat la noul iPad 3, iar surse din Bloomberg sustin ca noua tableta urmeaza sa fie dotata cu un procesor de generatie noua numit A6, mult mai performant si mult mai mic (fizic) decat A5.

Un look nou?

Ultimul aspect pe care cei de la Bloomberg sustin ca l-au dezvaluit despre noul iPad 3 este referitor la design-ul tabletei.

Apple a lucrat foarte mult la ceea ce se numeste astazi Ipad 2 si iPhone 4 (4s). Aspectul pe care aceste doua gadgeturi il au reprezinta suma unor decizii de optimizare atat a spatiului cat si a anumitor elemente ce tin de tehnologie sau „look”. Cu alte cuvinte, pana acum Apple a scos cam tot ce era mai bun (fizic) din produsele sale.

Intorcandu-ne acum la o alta moda a companiei nu trebuie sa ignoram nici faptul ca Apple a ezitat sa regandeasca din punct de vedere al design-ului un anumit produs fara ca sa treaca peste acesta minim 2 generatii si aici se pot vedea exemplele cu iPhone 3 si 3G (3Gs), iPhone 4 si Iphone 4s sau iPod.

Citeste si:
Morgan Stanley: Rusia ar putea intra în default în stil Venezuela...
Morgan Stanley: Rusia ar...

In concluzie iPad 3 s-ar putea sa nu beneficieze de un look nou ci mai degraba de o imbunatatire a tehnologiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.