Doua milioane de abonati intr-o singura zi, opt milioane intr-o saptamana si titlul de "cea mai rapida dezvoltare" a unei platforme sociale. Acestea sunt realizarile Google+ doar in ultima saptamana.

Google+ a atins pragul de 18 milioane de utilizatori. Ziua de luni a adus un record rasunator pentru mezinul familiei retelelor sociale. Peste 2 milioane de oameni au ales sa se aboneze la Google+ facand din acest lucru un record pe care nici macar gigantul Facebook nu a reusit sa-l atinga.

La adapostul celor 750 de milioane de utilizatori, Facebook este de departe cea mai mare si mai importanta retea sociala din lume, iar micuta cifra de doar 18 milioane de utilizatori cu care Google+ se lauda pare o simpla furnica in fata unui gigant.

Totusi specialistii sustin ca nu se poate vorbi in acest moment despre o amenintare directa intre cele doua retele sociale, deoarece este prematur ( luandu-se in calcul si faptul ca Google+ functioneaza in acest moment doar prin intermediul invitatiei). Totusi, previziunile sunt rezervate, iar un pronostic este greu de lansat.

Exista doua tabere

Bineinteles ca parerile sunt in acest moment impartite. Foarte multi sustin ca Facebook este atat de complex si bine pus la punct, incat nu o sa permita niciunui competitor sa reziste intr-o "lupta" directa.

De cealalta parte exista foarte multi care considera ca orice sistem are imperfectiunile lui, iar atunci cand ele sunt descoperite, imediat exista un alt "sistem" care sa ii ia locul, astfel Google+ nu reprezinta in acest moment o amenintare, dar in timp putem asista la o reasezare de forte.

Asa cum am mai scris intr-un articol recent despre Google+ vs. Facebook, istoria ne ofera o lectie pe care multi se grabesc sa o aduca de fiecare data ca un argument: cazul HI5 vs Facebook. Foarte multi nu anticipau si nu ofereau prea multe sanse Facebookului sa detroneze cea mai puternica retea sociala a "tuturor timpurilor ( la acea vreme) si totusi imposibilul a devenit posibil.

Citeste si:
Cum integrezi tehnologia 4.0 ca să-ți crești afacerea online
Cum integrezi tehnologia 4.0...

Intr-un final, doar consumatorul este cel care alege intre 2 produse, iar timpul o sa ne ofere raspunsuri la toate intrebarile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.