Chiar daca iPhone 5 nu s-a lansat inca, noi ne-am gandit sa furam un pic startul si sa discutam despre noua generatie a smartphone-ului care o sa-l inlocuiasca pe cunoscutul iPhone 4.

main foto : Yutaka Tsutano via flickr.com

Asa cum am fost obisnuiti in ultimii ani, in fiecare vara Apple a lansat o versiune imbunatatita a smartphone-ului pe care il au in productie. De aceea asteptam cu inters vara acestui an si ne-am gandit sa prezentam cateva dintre cele mai comentate zvonuri si dorinte ale iubitorilor de gadget-uri.

Chiar daca net-ul este plin de tot felul de imagini ale noului membru Apple, adica Iphone 5, un lucru este cert. Pana in prezent nimeni nu stie cum o sa arate gadgetul si mai ales cu ce imbunatatiri se va alege. Plecand totusi de la subiectul imbunatatiri, cititorii nostri si-au exprimat anumite dorinte pe care incercam sa le impartasim cu voi.

Astfel, ce ne-ar place sa aduca nou Iphone 5?

Flash
Chiar daca exista persoane care inca nu cred, iPhone si IPad nu folosesc tehnologia flash. Steve Jobs a incercat sa ne convinga cu HTML 5, care in termeni stiintifici este foarte cool, dar nevoie utilizatorilor cere totusi tehnologia Flash. Asadar, printre cele mai asteptate lucruri noi pe care am vrea sa le vedem, eventual la noul iPhone (pt ca iPad 2 nu are aceasta imbunatatire), este tehnologia flash.

Reincarcare Wireless
Incarcarea wireless nu este ceva iesit din comun. Exista in prezent foarte multe gadgeturi care folosesc incarcarea bateriei fara fir, si anume, incarcarea cu ajutorul campului magnetic generat atat de sursa cat si de receptor(gadget).

Ne-ar placea sa vedem o tehnologie asemanatoare si la noul iPhone 5, iar avantajele sunt foarte clare. In primul rand se renunta la un cablu, mai exact la posibilitatea deteriorarii acestuia, de aici rezultand costuri mai mici la intretinere. In al doilea rand posibilitatea reincarcarii bateriei fara un cablu ar elimina toate decupajele din carcasa, care in afara de functionalitatea clara din prezent, nu reprezinta altceva decat zone unde se strange foarte mult praf.

CES 2010 a prezentat cateva variante foarte fiabile care folosesc aceasta tehnologie in prezent, dar cercetarile continua.

Citeste si:
Apple a lansat IOS 16.3. Noile funcții disponibile pentru...
Apple a lansat IOS 16.3....

Iphone 5 Waterproof
Se pare ca exista o dorinta arzatoare din partea multora dintre noi asupra ideii ca noul iPhone sa fie rezistent la apa. Acesta noua caracteristica nu este totusi chiar atat de extravaganta, daca ne gandim ca foarte multe telefoane actuale au cazut in apa si s-au stricat. Problema este ca daca scapi un iPhone te doare mai mult sufletul si … buzunarul. Trecem in schimb peste si revenim la ideea principala.

Posibilitatea ca IPhone 5 sa fie disponibil in varianta: Rezistent la apa, ni se pare de bun augur. De aceea preferam sa sustinem idea .Nu mai punem si faptul ca acum nimeni n-o sa se mai fereasca de ploaie atunci cand o sa aibe un smartphone, ca cel de la Apple.

Un decupaj mai friendly
Foarte multa lume s-a vaitat de iPhone 4 ca nu este deloc confortabil in mana. Fata de fratele mai mare, iPhone 3, modelul 4 de la Apple are un clar dezavantaj la acest capitol. “Fundul ” usor bombant a lui I3 a fost foarte apreciat de majoritatea utilizatorilor deoarece acesta se plia foarte frumos in palma. In schimb, la polul opus se afla I4, care, desi arata mult mai bine, datorita liniilor drepte, business, nu este deloc confortabil.

Citeste si:
Noua Toyota Land Cruiser: legenda revine cu un design retro
Noua Toyota Land Cruiser:...

Astfel, noul iPhone 5 poate semana mai mult cu vechiul iPhone 3 decat cu modelul 4.
In cazul in care am starnit pofta de stat de vorba, asteptam si dorintele voastre in comentariile de mai jos.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.