Si-a spus Sammy asa "ce ar fi sa fac eu o veritabila camera foto compacta si sa incerc apoi sa incorporez in ea si un telefon mobil?" Exact asa s-a si intamplat.

Samsung SCH-W880: Camera foto cu telefon!

Ideea de a construi un telefon cu o camera foto decenta nu este tocmai noua, insa ne surprinde putin abordarea Samsung, care a intors chestiunea exact pe dos. Si-a spus Sammy asa "ce ar fi sa fac eu o veritabila camera foto compacta si sa incerc apoi sa incorporez in ea si un telefon mobil?" Exact asa s-a si intamplat.

A iesit SCH-W880, telefonul care ne face sa ne gandim la un viitor in care, probabil, si aparatele DSLR isi vor gasi locul pe spatele telefoanelor sau, potrivit trendului, telefoanele vor intra in aparatele DSLR (recunoastem ca ar fi teribila a doua varianta...). Cum spuneam, gadget-ul este camera toata ziua. Daca nu ai vedea logo-ul Anycall si butoanele hardware dedicate apelurilor, nu ai avea cum sa-ti dai seama ca ai de-a face cu o asemenea traznaie. Sunt 12 megapixeli acolo, optica buna, blit performant, un inel de zoom in sau out (3X zoom optic) care "imbraca" butonul de captura si o rotita pentru schimbarea intre modurile foto, video, manual, auto, programs, play sau settings. W880 poate fi utilizat numai ca o camera foto, fara activarea modului GSM. Pe aceeasi parte cu controalele foto se gasesc si tastele de volum, precum si un buton de lock. Pe langa pozele realizate la maximum 12 MP, dispozitivul inregistreaza si clipuri video 720p. Exista toate functiile pe care le gasim in mod curent in aparatele digitale, dar ne surprinde auto focus-ul care poate fi facut prin simpla apasare pe display, intr-un anumit loc.

Display-ul touchscreen masoara 3.3 inci in diagonala si are o rezolutie de 800 x 480 pixeli. El este de tip AMOLED si incanta prin culorile vii si contrastul excelent, in orice conditii. Sub display se gasesc cele doua taste de apeluri, precum si una de back. Doua difuzoare amplasate deasupra si sub touchscreen-ul generos se vor ocupa de sunetul clar atunci cand sunt urmarite videoclipurile realizate cu camera, cand este ascultata muzica fara casti sau vizualizate filmele preferate. Memoria trebuie insa suplimentata cu ajutorul unui card microSD.

Se pare ca sistemul de operare nu este unul gen Android sau Windows Mobile, ci cel proprietar Samsung, cu dezavantajele lui clare, insa ce-i drept cu avantajul ca ofera widget-uri atractive. Exista modul GPS, conectivitate 3G si WiFi. Nu exista detalii despre acumulator, insa daca Samsung a pus acolo cel putin unul de 1.500 mAh, lucrurile nu au cum sa stea rau. Terminalul este cam mare pentru un telefon mobil, insa acceptabil ca dimensiuni tinand cont de camera foto. Va fi lansat initial in Asia in aceasta luna, urmand sa ajunga cat de curand si in Europa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.