S vine de la speed, cuvant care caracterizeaza cel mai bine noul telefon Apple, de doua ori mai rapid si mai responsiv in majoritatea aplicatiilor. Dar ce anume mai aduce nou iPhone 3G S?

Noul Apple iPhone 3G S

S vine de la speed, cuvant care caracterizeaza cel mai bine noul telefon Apple, de doua ori mai rapid si mai responsiv in majoritatea aplicatiilor. Dar ce anume mai aduce nou iPhone 3G S?

Evenimentul WWDC 2009 a fost marcat de lipsa sefului Apple, Steve Jobs, lipsa anuntata din timp din pricina problemelor de sanatate destul de serioase ale co-fondatorului celebrei companii. Acest neajuns a fost oarecum usor trecut cu vedere: toti asteptau cu entuziasm noul telefon, indiferent cine avea sa-l prezinte. Si a venit... A intrat in scena, dupa noile portabile MacBook, OS-ul Snow Leopard, Safari 4 si alte noutati, exact la momentul potrivit.

iPhone 3G S pastreaza acelasi design ca si vechiul terminal 3G, insa adevaratele schimbari se regasesc la interior. 3G S este de 2.1 ori mai rapid in initierea mesajelor si de 2.9 ori mai rapid in Safari. Telefonul raspunde imediat la orice comenzi, chiar si la cele vocale, in stilul Enterprise. Functia a fost oarecum imprumutata de la Shuffe: initiezi un apel sau schimbi o melodie spunand cateva cuvinte... Mai mult, daca selectezi cateva randuri de text, poti pune terminalul sa spuna cu voce tare respectivele cuvinte. V-am spus, e Enterprise curat.

In sfarsit, camera foto a fost schimbata. Are acum 3 megapixeli, auto focus, reglaje suficiente pentru balansul in alb, luminozitate sau expunere, precum si functie video de inregistrare la rezolutie VGA si 30 fps. Cu o singura atingere pe display (care a propos are tot 3.5 inci si aceeasi rezolutie) se poate focaliza. Din pacate, camera frontala pentru iChat nu a fost implementata, spre dezamagirea fanilor care asteptau aceasta dotare.
La partea de software, amintim desigur versiunea 3.0 a Mac OS-ului adaptat, cu destule schimbari (busola, noi optiuni in harti, copy&paste). Conectica inseamna Bluetooth 2.1, WiFi si HSDPA.

Autonomia este foarte buna, cu 12 ore de taktime in mod GSM, 5 ore in mod 3G, 30 de ore de playback audio si 10 ore de playback video.

Preturile vor fi de 199$ pentru modelul cu memorie interna de 16 GB si 299$ pentru cel cu 32 GB. Toxel Magazine a facut si o comparatie interesanta intre iPhone 3G S si Palm Pre, invitand cititorii sa raspunda la intrebarea:

iPhone 3GS sau Pre: Ce preferi?

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.