Palm a prezentat de curand noul telefon Pre, un device fermecator care, la o prima analiza, a starnit reactii majoritar pozitive si toti s-au intrebat imediat 'Este oare Pre mai bun decat iPhone?'

Se pare ca o companie trebuie sa se afle cu un picior in groapa pentru a-si canaliza toate energiile si resursele in vederea realizarii unui produs excelent. Este si cazul Palm, care nu se mai bucura de succes la vanzari in SUA, speculandu-se la un moment dat chiar falimentul.

Palm a prezentat de curand noul telefon Pre, un device fermecator care, la o prima analiza, a starnit reactii majoritar pozitive si toti s-au intrebat imediat 'Este oare Pre mai bun decat iPhone?'. Nu se poate trage o concluzie in aceasta clipa, din moment ce iPhone are ceva timp de cand este pe piata, iar raspunsul ferm al unui competitor era de asteptat, fie el si din partea Palm. Cert este faptul ca se vor putea face comparatii intre vanzari si feedback-ul cumparatorilor, abia din a doua jumatate a anului, atunci cand Pre va fi disponibil in SUA, cu abonamente Sprint.

Palm Pre are un display de 3.1 inci, cu 480 x 320 pixeli si tehnologie multi-touch (da, multi-touch!) Pre vine si cu o tastatura Qwerty glisanta, care va usura mult scrierea mesajelor sau a mail-urilor lungi. Posterior se gaseste o camera foto de 3 MP, cu blit LED si auto focus, precum si un difuzor stereo. Conectica e reprezentata de miniUSB, jack audio de 3.5mm, Bluetooth si WiFi b/g. Telefonul celor de la Palm dispune de tehnologie 3G, el beneficiind de reteaua operatorului Sprint (la lansare). Bineinteles ca cel putin unul dintre operatorii din Romania va aduce terminalul, cat de curand, si la noi.

Palm Pre are o memorie interna de 8 GB, dintre care 7,4 GB pot fi utilizati de catre detinator, cu muzica MP3, AAC, AAC+, AMR, QCELP, WAV, filme MPEG-4, H.263, H.264 sau poze GIF, Animated GIF, JPEG, PNG, BMP. Pre detine si un modul GPS, facandu-l un produs foarte atractiv si pentru soferi.

Citeste si:
Cat costa gadgeturile populare de fapt?
Cat costa gadgeturile...

Se pare ca cireasa de pe tort in cazul Pre este sistemul de operare proprietar Palm, si anume WebOS. Acesta poseda un control facil pe baza gesturilor si o logica chiar mai buna decat cea din OS-urile Apple. Asa spun IT-istii care au avut ocazia sa-l testeze..

Nu se cunoaste inca pretul, daca va fi sau nu mai mic decat cel de 199$ al lui iPhone 3G, la abonament in SUA.

Va lasam sa-l vedeti in detaliu pe Palm Pre in pozele din galeria foto, putand vizualiza si interfata WebOS.

Dupa ce l-ati vazut si stiti si specificatiile lui tehnice, ce ziceti, vi se pare mai frumos si mai bun decat iPhone 3G sau nu?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.