Traim intr-un mediu din ce in ce mai aglomerat si deplasarea dintr-un loc in altul se transforma incet intr-un calvar.

Traim intr-un mediu din ce in ce mai aglomerat si deplasarea dintr-un loc in altul se transforma incet intr-un calvar. E drept ca mersul pe jos face piciorul frumos, dar parca un autovehicul personal se preteaza mult mai bine pe distante lungi si anevoioase.

O teorema simpla spune ca drumul cel mai scurt dintre doua puncte este o linie dreapta. Insa putem noi mereu sa ne deplasam dupa o trasa ideala? Avem nevoie de un ajutor, un “copilot” permanent care sa ne indrume pe traseul cel mai scurt, pentru a ajunge in timp util la destinatia dorita!

Sistemele GPS au devenit tot mai performante, iar in combinatie cu o harta buna, rezultatele sunt pe masura! Chiar daca noile telefoane incorporeaza receivere GPS, tot cele destinate pietei auto sunt mai bune pentru calatorii sigure prin locuri straine.

Jensen NVXM1000 Rock'N'Road este pregatit pentru strazile sufocate de traficul intens, afisand o harta detaliata pe touchscreen-ul de 4.3 inch. Design-ul oval este dominat de display-ul wide, avand in dreapta difuzorul, iar in stanga un buton rosu de “Home”.

NVXM1000 dispune de 8 GB pe un hard drive intern, astfel se pot stoca melodii, filme si poze asemenea unui player multimedia. Alte dotari mai includ un modulator FM wireless, conectivitate USB si slot SD pentru suplimentarea memoriei. Jensen a fixat un pret destul de piperat, de 799$.

Blaupunkt a anuntat doua sisteme pentru drumurile din Europa, si anume TravelPilot Lucca 3.5/5.3/! Lucca 3.5 este un dispozitiv stylish, insa poate starni reactii negative datorita design-ului circular, tinand cont de faptul ca display-ul LCD masoara 3.5 inch si este regtancular. Procesorul Atlas III are doua nuclee si lucreaza la 400 Mhz, asigurand un raspuns rapid la cautarea drumurilor cerute!

Hartile pentru UK si Irlanda, precum si drumurile majore din Europa sunt preinstalate, iar harti mai detaliate cu orice tara pot fi oricand descarcate contra-cost. Daca nu va place acest model, exista si Lucca 4.3, care are un display de 4.3 inch montat intr-o carcasa patrata. Acesta aduce in plus Bluetooth, comanda vocala si input video extern pentru camere video! Nu exista inca detalii despre data de lansare sau preturi.

Citeste si:
O imbratisare pentru o racoritoare
O imbratisare pentru o...

Venturi CREW vn740 nu este un simplu GPS. Producatorul a incorporat un display de 7 inch cu functie Picture in Picture, ce poate fi impartit in sectoare ce afiseaza lucruri diferite. Un receiver DMB asigura vizualizarea posturilor TV, din pacate la noi tehnologia este inexistenta, insa nu reprezinta un neajuns deoarece CREW va fi disponibil doar in Asia. Merita mentionate receptorul FM, playerul multimedia, Bluetooth si slotul SD!

Packard Bell prezinta Compasseo 780 T+, un dispozitiv cu dotari de varf, de la un producator european! 780 T+ are un display de 4.3 inch, un procesor rapid la 400 Mhz, 2 GB de memorie interna pentru harti si continut multimedia, un chip SiRF Star III pentru navigatie, plus un slot SD/MMC pentru introducerea ulterioara a altor harti. Pentru linistea celor ce iubesc Europa de vest, Compasseo include harti pentru toate statele. Pretul? Aproximativ 230 euro!

Citeste si:
50 Cent, intervievat de Piers Morgan
50 Cent, intervievat de Piers...

Acum ca am vazut cateva dispozitive GPS, stim ce vom achizitiona in viitorul apropiat pentru a ne face viata mai usoara! Am aflat totodata cum de reuseste Mos Nicolae sa ajunga la ghetele celor mici sau mari care inca se cred mici! Un GPS poate scoate pe oricine din incurcatura, in ambele sensuri ale cuvantului..

Autor: Iancu Radulescu
Sursa: plugin.ro

Click pentru a citi si alte articole pe PLUGIN:

1. LG a lansat o ciocolata albastra!
2. Istation U43: PMP de vis disponibil doar in Asia!
3. Philips ne arata viitorul. Senzational!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.