Alegerea unui model de telefon se poate dovedi dificila atunci cand acesta trebuie sa satisfaca dorintele, uneori poate prea exigente, ale viitorului cumparator.

Alegerea unui model de telefon se poate dovedi dificila atunci cand acesta trebuie sa satisfaca dorintele, uneori poate prea exigente, ale viitorului cumparator.

Marii producatori s-au angajat intr-o lupta perpetua, lansand terminalul cu cei mai multi megapixeli, cu cea mai mare memorie interna sau cele mai multe functii integrate. Toate acestea pot deruta utilizatorul final, care nu de putine ori cade in impas.

Ce telefon sa imi cumpar? Sa fie oare un excelent talent in fotografie sau un veritabil player multimedia cu memoria unui elefant? Companii precum Nokia, Sony Ericsson sau Samsung ofera modele pe gustul fiecaruia, cele prezentate putand fi achizitionate inclusiv in magazinele de la noi.

Cand vine vorba de MP3 player, automat se face asocierea cu Walkman. Brand-ul lansat cu mult timp in urma de Sony a facut istorie, el pastrandu-se si in seria actuala de telefoane cu functii audio avansate, recunoscute usor datorita literei “W” din denumire.

Sony Ericsson W950i poate fi cumparat la preturi incepand cu 799RON. In schimbul acestei sume, iubitorul de muzica primeste un telefon cool cu touch-screen si memorie interna de 4 GB!

Cardurile de memorie nu pot fi folosite, insa cine mai are nevoie? Un alt neajuns il constituie lipsa camerei foto, dar sa fim seriosi, un telefon Walkman cu atata personalitate, are multe de oferit si fara un obiectiv foto.

W950i are suport stereo Bluetooth A2DP. Asta inseamna ca se poate asculta muzica folosind cele mai noi casti existente, fara niciun fir! Ca sa nu mai vorbim de acumulatorul care asigura peste 7:30 minute in vorbire, 340 de ore in regim de asteptare si aproximativ 25 de ore de pura auditie cu modulul GSM dezactivat. Raportul calitate/pret este excelent, iar tinerii mereu dornici sa atraga atentia celorlalti stiu ce au de facut..

SE W950i e spectaculos, dar Nokia a lansat N81, cu sistem de operare Symbian si 8GB memorie interna! N81 are totul de partea lui, dotarile de varf facandu-ne sa credem ca acesta va fi un Best Buy in perioada dinaintea sarbatorilor. Exista magazine care l-au adus si pe meleagurile noastre, la un pret de 2100RON, cam mult am putea spune, insa N81 merita.

Nokia N81 este un terminal cu taste dedicate pentru jocuri si suport pentru noua platforma N-Gage aproape de lansare, promitand numeroase titluri pe placul fiecaruia, ce pot fi descarcate direct pe telefon, gratie modulului Wi-Fi. La coltul scolii cete-cete se strang scolarii silitori, ce nu pierd nicio ora pe lucruri nefolositoare. Let the game begin, my friends! Wi-Fi rules..

Mai trebuie sa amintim de camera foto de 2 megapixeli si excelentul display QVGA cu 16 milioane de culori? Detalii nesemnificative..E Nokia, si asta spune tot, cuvintele fiind de prisos.

Camera foto ramane o dotare extrem de apreciata, multi considerand-o drept un factor decisiv la cumpararea unui mobil. Noile terminale incep sa incorporeze obiective de 3 sau chiar 5 megapixeli, plus functii de auto-focus si zoom optic.

Samsung G600 se lauda cu 5 Mpx intr-un design slider elegant si usor de folosit. Profesorul de mate a venit iar turmentat la scoala? Poza. O vedeta mananca shaworma langa alimentara din colt? Poza. Vanzatorul de la aprozar are sase degete la mana stanga? Poza. E util si amuzant sa detii un aparat pentru momente speciale, gata sa fie scos oricand din buzunar!

La 1263RON, Samsung ofera auto-focus pentru un plus de calitate, zoom digital 4X si un blit puternic, ca doar noaptea nu se poate impotrivi dorintei arzatoare de surprindere a celor mai interesante cadre.

Tot la capitolul foto, Sony Ericsson a facut o treaba minunata cu terminalul K850i. La 1695RON, aceasta bijuterie construita cu stil si deosebit rafinament ascunde functii de varf, si practic succesul este asigurat! 5 megapixeli cu auto-focus? Am inteles sa traiti! Frigul are un efect Parkinson-like de cele mai multe ori, si Sony s-a gandit serios la acest aspect, incorporand si un stabilizator de imagine. Super!

“Fiat Lux!”, spuse blitul Xenon cu 3-LED-uri. Si lumina se facu... Pozele sunt clare si detaliate, gata de expus pe blog-ul personal, pentru a starni invidie intre cunoscuti. Mai e loc de precizat ca acumulatorul tine peste 9 ore in convorbire? Sau ca display-ul QVGA de 2” are accelerometru ce roteste automat imaginea atunci cand este invartit? Cred ca ajunge..

Multe din incertitudini au fost risipite. Cele patru telefoane ultra dotate nu sunt dedicate segmentului business, ci utilizatorilor dornici sa detina un terminal capabil fie sa redea colectii impresionante de melodii, fie sa faca cele mai bune poze in orice conditii. In oricare situatie, distractia este asigurata!

Voi ce telefon v-ati cumpara in viitorul apropiat?

Autor: Iancu Radulescu

Sursa: plugin.ro

Click pentru a vedea si alte articole pe PLUGIN:

1. Cine nu are Sony Ericsson, sa-si cumpere!
2. Sunt business man! Ce smartphone mi se potriveste?
3. Touchscreen: Telefoane cu display-uri sensibile la atingere


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.