Dupa ce a anuntat scaderea pretului cu 200 $ la iPhone-ul de 8GB, Steve Jobs a prezentat la o conferinta de presa care a avut loc la San Francisco, noile player-e din populara serie iPod, numite acum Touch, Classic si Nano.

Dupa ce a anuntat scaderea pretului cu 200 $ la iPhone-ul de 8GB, Steve Jobs a prezentat la o conferinta de presa care a avut loc la San Francisco, noile player-e din populara serie iPod, numite acum Touch, Classic si Nano.

Mezinul familiei este noul Nano, cu o grosime de doar 6.5 mm. Design-ul exterior este de exceptie gratie aluminiului anodizat care acopera carcasa de otel, disponibila in cinci culori: alb, albastru, rosu, verde si negru. Nano are acum un display de 2 inch cu 320 x 240 pixeli, gata sa redea filme mpeg4 sau chiar seriale si show-uri TV descarcate pe PC de pe iTunes si apoi transferate pe player. Pe langa clasicul viewer de poze sau reader de carti prin functia Audiobook, au fost incluse si trei jocuri, Vortex, iQuiz si Klondike, precum si posibilitatea de a descarca multe altele in schimbul a 4.99 $ fiecare.

Autonomia a fost considerabil imbunatatita, fiind acum de 5 ore de video playback si 24 de ore de acultat muzica. Se pot cumpara doua versiuni, una cu memorie de 4 GB la un pret de 149 $, respectiv 8 GB la 199 $.

iPod Classic se bazeaza pe HDD-uri de 80 si 160 GB, avand o carcasa ceva mai voluminoasa, insa nu mai putin eleganta. Classic masoara 103.5 x 61.8 x 10.5mm si cantareste 140 de grame. Display-ul LCD masoara 2.5 inch, putandu-se regla luminozitatea pentru o durata de viata mai mare a bateriei. Autonomia atinge valori impresionante de pana la 7 ore la vizualizarea de filme si peste 40 ore de audio playback! Ca dotari extra, merita amintita includerea unor aplicatii precum cronometru, calendar, ceas sau editor de contacte. Varianta de 80 GB costa 249 $, iar cea cu HDD de 160 GB va putea fi achizitionata la 349 $.

Piesa de rezistenta este fara indoiala noul iPod Touch, al carui design se aseamana destul de mult cu cel cu care se mandreste iPhone. Cu dimensiuni de 110 x 61.8 x 8mm si o greutate de numai 120 g, Apple a reusit sa implementeze acelasi display excelent de la iPhone, masurand 3.5 inch si cu o rezolutie de 480 x 320 pixeli. Acesta este un touchscreen bazat pe noua tehnologie multi-touch, care face posibila recunoasterea a mai multor atingeri simultane. Multi-touch permite spre exemplu marirea unei poze folosind doar doua degete, precum si zoom-ul in cadrul unui website, pentru ca, trebuie amintit faptul ca iPod Touch are inclusa tehnologie Wi-Fi care asigura oriunde o conexiune la internet.

Citeste si:
Cat costa gadgeturile populare de fapt?
Cat costa gadgeturile...

Browser-ul Safari arata site-urile exact asa cum au fost construite, iar adresele pot fi usor introduse gratie tastaturii Qwerty on-screen. Iubitorii de clipuri video vor aprecia cu siguranta includerea unui player YouTube, precum si posibilitatea de a downloada direct orice continut de pe iTunes, via Wi-Fi.

Touch dispune de un spatiu de stocare de 8, respectiv 16 GB de memorie flash, el putand fi cumparat la preturi de 299 sau 399 $.

Tinand cont de popularitatea pe care brand-ul iPod o detine la nivel mondial, noile playere vor avea cu siguranta succes. Mai ramane de vazut ce raspuns vor da companiile concurente, asta in cazul in care se poate afirma ca Apple are concurenta.

Autor: Iancu Radulescu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.