Nokia se pregateste de lansarea la nivel global a unui nou serviciu: N-Gage.

Nokia se pregateste de lansarea la nivel global a unui nou serviciu: N-Gage. Mai multe jocuri, mai multi dezvoltatori. Acest serviciu va fi disponibil incepand cu luna noiembrie 2007.

Noul produs va incerca sa faca viata utilizatorilor mai palpitanta. Va fi permisa testarea gratuita a jocurilor in varianta demo pe oricare din dispozitivele comptibile. In cazul in care utilizatorul va considera ca jocul este destul de satisfacator pentru el, va putea sa il cumpere si va beneficia de varianta completa. Insa acesta nu este singurul lucru pe care il aduce nou N-Gage. Utilizatorii vor putea sa impartaseasca aventurile jocurilor, sa concureze cu alti adversari reali din toata lumea, prin intermediul comunitatii N-Gage Arena.

Numarul de dispozitive pe care aceast serviciu va fi functionabil este relativ redus in acest moment, insa Jaakko Kaidesoja, directorul Games Business, Nokia declara: "Pe masura ce ne extindem aria de expertiza de la productia de telefoane optimizate pentru joc la furnizarea de servicii dedicate, accesul utilizatorilor la jocuri devine mai simplu ca oricand. Dispozitivele puternice Nokia, jocurile celebre ale unor companii de prestigiu, precum si retelele sociale interactive transforma standardele traditionale ale jocului in mediul mobil intr-o experienta cu totul noua."

Dupa data lansarii, serviciul va fi imediat disponibil la achitionarea unor modele noi cum ar fi Nokia N81 si Nokia N95 8GB, asftel incat utilizatorii vor putea accesa jocurile imediat dupa achizitionarea telefonului.

Un alt lucru care cu siguranta va convinge utilizatorii si gamerii impatimiti sa foloseasca Nokia N-Gage este si lista de jocuri compatibile in continua crestere. Acum exista FIFA 08 (dezvoltat de EA Sports™), The Sims™ 2 Pets, Tetris® si Tiger Woods PGA TOUR®. Numarul de dezvoltatori cu care N-Gage colaboreaza s-a imbogatit, de asemenea, prin Capcom si Vivendi alaturi de celebrul sau joc Crash Bandicoot®.

Barry Cottle, Senior Vice President si General Manager, EA Mobile declara: "Prin intermediul noilor experiente oferite de N-Gage, impatimitii unor jocuri, precum FIFA sau The Sims pot juca si pastra deopotriva legatura cu alti fani. In contextul unei piete pe care exista deja milioane de dispozitive Nokia compatibile, suntem foarte incantati sa aducem la indemana unui public atat de vast cele mai performante experiente de joc in mediul mobil."

Preturile anuntate se situeaza intre 6 si 10 euro pentru fiecare joc, insa la toate va exista o varianta demo gratuita care va permite testarea prodului inainte de cuparare. Metodele de plata vor fi de doua feluri. Se va putea face plata cu cardul sau prin facturare de catre operatorul de retea. Sistemul prin facturare va fi implementat in 20 de tari, in timp ce modalitatea de plata cu cardul va fi disponibila la nivel global.

Articol de Andrei Dutulescu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.