Doua laptopuri noi in competitie: Acer si Toshiba.

Modelul Qosmio G40 de la Toshiba se doreste a fi prin design-ul deosebit si dotarile de exceptie, un veritabil desktop replacement.

Termenul de portabilitate nu prea se poate aplica in acest caz, tinand cont de faptul ca laptop-ul cantareste nu mai putin de 4.8 kg si masoara 440 x 299.4 x 45.3 mm. Toshiba nu a facut niciun rabat privind caracteristicile estetice ale notebook-ului, nuantele de alb, argintiu si negru creand un efect deosebit, care incanta privirea.

Display-ul de 17” suporta o rezolutie maxima de 1920 x 1200 pixeli si este pregatit sa afiseze filme high-definition in format 1080p / 1080i. Sub display se afla sistemul audio semnat Harman Kardon, constituit din doua difuzoare pentru frecvente inalte si doua pentru frecvente joase. De o parte si de alta a tastaturii se gasesc in stanga un buton rotativ pentru ajustarea volumului, iar in dreapta un complex de taste asezate circular pentru acces rapid la diverse functii.

Japonezii au ales o unitate HD-DVD cu mecanism conventional de introducere a discurilor, renuntand la sistemul slot-in prezent la mai vechiul G30.

La interior compromisurile nu au avut loc. Doua hard disk-uri de cate 200 GB fiecare sunt pregatite sa stocheze colectia de filme a oricarui cinefil. Memoria RAM de 2 GB tip PC 5300 face fata cu brio celor mai “gurmande” aplicatii. Procesorul este un Core 2 Duo model T7300 de la Intel, care functioneaza la frecventa de 2 Ghz, fiind ajutat de un chipset Intel 965PM. Pentru iubitorii de jocuri, NVIDIA a lansat de curand acceleratorul grafic 8600M GT, cu o memorie dedicata de 512 MB, memoria putand ajunge la impresionanta valoare de 1.279 MB gratie tehnologiei TurboCache.

Toshiba Qosmio G40 poate fi folosit pentru orice tip de activitati, fiind cu precadere un laptop destinat segmentului multimedia. Trebuie specificat faptul ca notebook-ul are nevoie pentru log-are de un deget al utilizatorului, deoarece este echipat cu cititor de amprente pentru o siguranta sporita.

De cealalta parte, Acer Aspire 5920G impresioneaza mai putin la design. Se pare ca o echipa specializata de la BMW a adus un aport important in ceea ce priveste aspectul portabilului. La interior se observa o nuanta alba atat pe rama display-ului, cat si la tastatura si imprejurul acesteia, un lucru oarecum deranjant. In partea stanga a tastaturii se gasesc butoane pentru acces la functii precum Wi-Fi, Bluetooth, browser sau client de e-mail. La dreapta, tastele mecanice au fost inlocuite cu unele sensibile la atingere, alegere nu tocmai inspirata pentru un laptop pe suprafata caruia mainile aluneca in voie.

Display-ul masoara 15.4”, este widescreen si suporta rezolutii pana la 1280 x 800. Un minus important il constituie asezarea unui port USB chiar langa unitatea DVD, montarea unui stick mai voluminos impiedicand iesirea usitei unitatii optice. La interior, cele doua notebook-uri sunt destul de asemanatoare. Si Acer prezinta un procesor Core 2 Duo, 2 GB de RAM si acelasi accelerator 8600M GT. HDD-ul este in schimb ceva mai putin incapator, totalizand 160 GB. Ambele modele au in rama display-ului camere web de 1.3 Mp in cazul Acer, respectiv 1.9 megapixeli la Toshiba. Acer masoara doar 364 x 270.2 x 43.7 mm si cantareste 3 Kg, situandu-se in categoria laptop-urilor cat de cat portabile.

Autonomia lui Aspire 5920G ajunge la 3.5 ore cu ajutorul unui acumulator cu 8 celule. G40 are o baterie Li-Ion si rezista numai 2.2 ore. Sistemele de operare sunt Windows Vista Home Premium la Acer si Windows XP Professional in cazul Toshiba.

Qosmio G40 se va gasi la un pret de aproximativ 3700 $, semnificativ mai mare decat cei 1700 $, pretul la care se comercializeaza Aspire 5920G.

Autor: Iancu Radulescu
Sursa: plugin.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.