Microsoft a lansat de curand un nou produs uimitor numit Surface.

Microsoft a lansat de curand un nou produs uimitor numit Surface. "Masuta de cafea", asa cum a mai fost numit, este de fapt un ecran cu diagonala de 30 de inci care ascunde cateva aplicatii ale tehnologiei de varf.

Fantezia celor de la Microsoft s-a concretizat intr-unul dintre cele mai reusite produse, astfel incat "masuta magica" permite, folosind tehnologia wirless, descarcarea de poze de pe un aparat foto digital sau orice alt gadget si sa interactionezi cu ele.

Conceptul de “surface” a aparut in timpul unei sesiuni de brainstorming, unde s-a lansat ideea unui computer care ar putea permite interactionarea fizica cu componentele sale virtuale intr-un mod cat mai natural. Un “device” desprins parca din “Minority Report”, cu design unic. Denumirea “Surface” vine de la usurinta cu care se poate utiliza si interactiona cu acest computer al viitorului.

Surface include un videoproiector, 5 camere video si un calculator. Are in plus un ecran multitactil, care recunoaste obicetele aflate pe suprafata lui si proiecteaza imagini permitand folosirea de catre mai multe persoane simultan a produsului.

Tehnicienii de la Microsoft spun ca dispozitivul poate fi folosit efectiv ca o masuta normala de sufragerie, numai ca este capabila sa indice date despre alte aparate asezate pe masa. De exemplu, in cazul unui telefon mobil asezat pe suprafata sa, "masuta" va recunoaste procesorul telefonului , datele si pozele stocate pe hard .

Pozele pot fi scoase foarte simplu din telefon si redirectionate spre alt aparat, permitand astfel si transferul catre acesta.Operatorul de telecomunicatii T-Mobile a anuntat ca va cumpara cateva produse pentru a inlocui personalul de asistenta angajat in magazinele proprii de retail.
Pretul lui Surface dat de Microsoft este cuprins intre 5000 si 10.000 de dolari, urmand a se introduce pentru inceput doar in anumte cazinouri si restaurante. Colboratori ai distributiei si comercializarii ulterioare la scara larga sunt International Game Technology (IGT) cu care Microsoft a semnat deja un contract .

Distributia pentru publicul larg este asteptata la jumatatea lunii septembrie. In timp, Microsoft doreste o scadere a pretului initial care intr-adevar va duce la o limitare a numarului posibililor cumparatori.
Microsoft reprezinta conpania care a scos in fata aceasta tehnologie revolutionara, chiar daca si alte corporatii concurente lucreaza la dezvoltarea sa. Acestea nu au reusit inca sa vina pe piata cu un produs asemanator. Insa asa cum se intampla in economia de piata, probabil concurenta va fi cea care va da un impuls in dezvoltarea si mai mare a acestei tehnologii, care va permite eventual aparitia unor noi produse imbunatatite.

Articol de Andrei Dutulescu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.