PSP2 va intra pe piata in septembrie si va fi disponibila atat in Japonia si America de Nord, cat si in Europa.

Noul PSP al celor de la Sony poarta numarul de model PSP-2000, compania nedorind o schimbare in acest sens. Atunci cand Nintendo a introdus pe piata urmasul lui DS, aceasta s-a numit DS lite. Noua versiune a consolei este asteptata cu imbunatari care vor incanta cu siguranta foarte multi utilizatorii. Desi numele de cod este PSP-2000, majoritatea prefera sa o numeasca PSP2. Aceasta va intra pe piata in septembrie si va fi disponibila atat in Japonia cat si in America de Nord si Europa.

In ceea ce priveste designul si functiile de baza ale noului model, acestea au ramas in mare parte neschimbate, vechiul LCD de 4.3 inchi fiind acelasi. Modificarile s-au produs mai ales la nivelul dimensiunii si greutatii, astfel incat PSP-2000 a devenit cu 19 % mai slim si 33 % mai usoara decat modelul initial, PSP1. Noul produs urmeaza sa aiba o grosime de 18.6 milimetri si 189 g, spre deosebire de PSP1 care cantarea 280 g.

Dintre imbunatatirile pe care PSP-2000 le aduce se numara si TV-out, astfel ca optiunea de vizonare a filmelor, a pozelor sau accesarea jocurilor devenind posibile si cu ajutorul unui TV. Un alt upgrade pe care noul model il va aduce este un timp de incarcare mai bun al jocurilor UMD.

Timpul de incarcare a fost imbunatatit prin stocarea temporara de date ale jocului din UMD. Asta insemna ca timpul initial de loading va ramane acelasi, insa in timpul efectiv al jocului reload-urile vor fi mai rapide.

Cea de-a treia imbunatire notabila este aceea ca PSP-2000 va avea si posibilitatea de reincarcare a consolei prin USB-portul calculatorului.

Noul PSP va fi disponibil in 3 culori de baza, „negru Piano”, „alb ceramic” si „argintiu gheata”. De asemenea cei de la Sony vor oferi si 2 pachete speciale.

Editia limitata Daxter PSP Entertainment Pack va fi disponibila de la 10 septembrie. Acest pachet va contine un PSP in culoarea Ice Silver, jocul „Daxter”, colectia „Family Guy” pe UMD si un stick de memorie de 1 GB.

Pe 9 octombrie va fi lansat „Star Wars Battlefront PSP Entertainment Pack”, acesta continand un PSP in nuanta Ceramic White, pe spate fiind imprimata o imagine cu „Dark Vader”. De asemenea, acest pachet va contine si jocul Star Wars Battlefront: Renegade Squadron. Pretul ambelor pachete speciale va fi de 199 $ fiecare, ceea inseamna ca dispozitivul va fi doar cu 30 $ mai scump decat predecesorul sau, insa in afara dimensiunilor mai mici va dispune si de noi elemente pe care vechea consola nu le oferea.

Articol de Andrei Dutulescu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.