BitDefender a anuntat clasamentul amenintarilor informatice din luna martie 2007.

BitDefender a anuntat clasamentul amenintarilor informatice din luna martie 2007, perioada in care o noua epidemie online a izbucnit in randul utilizatorilor de Internet.

In martie 2007, primii 10 virusi au acoperit circa 60% din totalul infectiilor raportate la nivel mondial. Spre comparatie, in luna februarie 2007, primii 10 virusi reprezentau 52% din totalul infectiilor raportate. Fenomenul poate fi considerat o selectie naturala a Internetului, virusii mai puternici, mai bine adaptati, ii inlocuiesc extrem de rapid pe cei mai putin reusiti.

Pe langa nume cunsocute ca Bagle sau Nyxem, din clasament se mai pot nota doua tendinte. Intai, faptul ca se inmultesc codurile care exploateaza vulnerabilitatile Iframe care se regasesc in pagini HTML si mesaje e-mail, doi astfel de virusi fiind foarte activi. In al doilea rand, putem spune ca noul intrat, Win32.Sality.M, este unul din cei mai periculosi virusi de luna trecuta. Raspandirea sa rapida are la baza componente de cod imprumutate de la celebrul virus Bagle.

TOP 10 Malefic Martie 2007

Pozitie / Nume virus / Procent infectari (%)

1 - Trojan.Peed.Gens - 30.95

2 - BehavesLike:Trojan.Downloader - 16.30

3 - Win32.Netsky.P@mm - 6.02

4 - Exploit.Iframe.Vulnerability.B - 4.46

5 - Exploit.Iframe.Vulnerability - 4.37

Citeste continuarea articolului pe PCWorld.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.