Apple e pe cale de a lansa Mac OS X 10.5 Leopard

Apple e pe cale de a lansa Mac OS X 10.5 Leopard, cel mai devreme la sfarsitul lunii martie. Compania anuntase mai devreme ca va lansa acest sistem in primavara.

Inca necunoscute au ramas optiunile pe care Apple le va incorpora in cadrul Leopard. Acesta a fost prezentat pentru prima data dezvoltatorilor si publicului in cadrul Worldwide Developers Conference, eveniment desfasurat in august 2006. Steve Jobs a anuntat atunci ca Apple va aduce imbunatatiri majore insa compania nu le va dezvalui pana la lansare, pentru a preveni emularea acestora de catre alte companii.

Core Animation reprezinta una din imbunatatirile fundamentale ce se vor regasi in Leopard, permitand sistemului de operare si aplicatiilor sa implementeze mai usor animatiile complexe si alte elemente grafice. Optiunea este foarte importanta pentru Apple, mai ales ca noul sistem de operare al Microsoft, Windows Vista ofera o spectaculoasa interfata, Aero. Aceasta mimeaza foarte mult din senzatiile oferite de Apple de-a lungul ultimilor 5 ani cu Aqua, interfata utilizator din Mac OS X.

Noile suite software iLife '07 si iWork '07sunt asteptate sa profite de functia Core Animation a sistemului Leopard. Aceste aplicatii sunt programate a fi lansate o data cu noul sistem, sau la o data imediat dupa lansarea acestuia... pcworld.ro

Sursa: PCWorld


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.