Cu multa fanfara, Microsoft va domina stirile de inceput de an...

Vista

Cu multa fanfara, Microsoft va domina stirile de inceput de an, odata cu lansarea noului sistem de operare pentru utilizatorii casnici. Vor urma problemele si comentariilor administratorilor IT care nu vor sti la cat sa astepte pana la adoptia noii platforme. Apoi vor veni stirile de securitate, urmate bineinteles de pach-urile de securitate.

Regii continutului

Noi am paria pe Google pentru conducerea pachetului de servicii oferite online. Achizitia YouTube nu va fi decat varful acestui iceberg. Google va cauta alti distribuitori de continut, bineinteles pastrandu-si atentia spre castigurile din publicitate curente sau potentiale. News Corp va fi, fara indoiala o alta companie de studiat pentru 2007 atunci cand vine vorba de continut, companie traditionala de media ce va fi fortata sa se ramifice pentru a competitiona cu furnizorii online de continut sau blogosferele.

Paradisul hackerilor

Malware, spyware, virusi, viermi, troieni, spam...toate acestea vor continua sa fie o cauza majora a durerilor de cap pentru companii, agentii guvernamentale sau utilizatori obisnuiti ai Internetului. McAfee se numara printre companiile care previzioneaza ca hackerii isi vor concentra atentia spre fisierele MP3 si nu avem nici un motiv sa credem ca nu va fi asa. De asemenea, se asteapta sa fie amplasate mai multe "surprize" in cadrul link-urilor video de pe Web deoarece internautii nu se gandesc de doua ori atunci cand acceseaza un asemenea link. Vor exista totodata amenintari teroriste, poate chiar din partea al-Qaeda, insa nesemnificative si nejustificate.

Zune

Apple va continua sa domine piata dispozitivelor personale pentru entertainment. Zune nu va fi prea atractiv. Unii analisti sunt de parere ca Zune va castiga o cota de piata mai mare in 2007. Insa pasionatii Apple iPod sunt bine inradacinati in fidelitate si nu considera asa de cool o schimbare a acestuia pentru Zune.

Scandaluri

In cazul de spionaj de la Hewlett-Packard, condamnatii vor incerca evitarea condamnarilor cu inchisoarea. Scandalul se va regasi oricum in paginile principale ale cotidianelor de stiri de-a lungul anului si e foarte probabil sa asistam si la altele in cadrul altor corporatii... www.pcworld.ro

Sursa: PCWorld


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.