Web-ul te invata trucuri noi in fiecare zi. Urmatoarele site-uri si servicii te vor ajuta sa-ti rezolvi problemele, sa economisesti timp si poate chiar sa devii vedeta.

Credeai ca stii tot despre Web? Ei bine, mai gandeste-te o data!

Stiai ca poti sa-i trimiti sefului tau un e-mail anonim in care sa ii expui nemultumirile sau sa vezi cum arata site-ul tau preferat acum zece ani? Este doar inceputul. Folosind site-urile potrivite, poti sa-i faci o operatie estetica lui Google, sa-ti scanezi PC-ul de virusi sau sa primesti gratuit sfaturi de tehnologie. Si ce e cel mai frumos... nu costa nimic.

Iata cateva lucruri surprinzatoare pe care Web-ul le poate face pentru tine.

Du-te inapoi in timp

Te-ai intrebat vreodata cum arata Yahoo in perioada de avant a erei dot-com? Intra in masina timpului.

Daca vizitezi site-ul Wayback Machine (http://www.archive.org/web/web.php), poti vedea copii salvate ale celor mai populare site-uri Web, incepand cu 1996. Pentru calatorii nostalgice rapide, poti adauga un buton pe bara de unelte a Firefox, Opera sau Internet Explorer, care va accesa arhiva site-ului pe care il vizitezi la un anumit moment.

Operatie estetica pentru google

Google ofera o sumedenie de servicii, dar multe dintre ele sunt ascunse. Interfata GoogleX face toate 'bunatatile' Google - precum Gmail, Froogle, Maps s.a. - accesibile printr-un toolbar cu alura de Mac. Proiectat initial de un cercetator al Google, toolbar-ul a disparut la putin timp dupa ce a fost postat pe site-ul Google Labs (se pare ca Apple a avut de obiectat), dar nu inainte ca internauti binevoitori sa faca vreo cateva copii pe care sa le putem folosi. Una dintre ele se gaseste la http://www.theplaceforitall.com/googlex/.

Fii la curent cu trend-urile

Vrei sa afli despre ce 'barfesc' bloggerii, inainte ca subiectul sa ajunga pe buzele tuturor? Intra pe PubSub (www.pubsub.com) si introdu temele care te intereseaza. Site-ul va cauta apoi in peste 9 milioane de blog-uri, retele de PR si feed-uri de stiri si iti va trimite un e-mail cu rezultatele relevante.

De asemenea, poti sa instalezi un applet de sidebar in IE sau Firefox pentru a vedea rezultatele interactiv.

Schimb de muzica si videoclipuri

Folosind Streamload (www.streamload.com), poti uploada gigabytes de muzica si fisiere video (precum si documente Word, pagini Web, prezentari etc.) pe care sa le imparti cu alt utilizator de Streamload (evident, se presupune ca ai dreptul legal sa folosesti materialele).

Tu si prietenii tai puteti viziona sau descarca fisiere media de pe orice computer, sau iti poti asculta colectia de melodii chiar cand esti departe de casa. Un cont gratuit de Streamload iti ofera 10 GB spatiu de stocare si 100 GB de download-uri pe luna.

Verifica-ti e-mail-ul de oriunde

ISP-ul tau nu iti ofera o interfata Web pentru e-mail? Nu te enerva. Cu Mail2Web (www.mail2web.com) poti accesa orice cont POP3 sau IMAP4, poti citi sau raspunde la mesaje si poti atasa pana la 10 MB de fisiere, de pe orice computer conectat la Web. Si nu-ti face griji, mail-ul tau va ramane pe server, gata sa fie descarcat imediat cum ai ajuns la birou.

Creeaza-ti propriul reality show

De ce doar participantii la Big Brother sa devina faimosi? Pe ManiaTV (www.maniatv.com) poti sa inscrii propriul video clip de maximum 5 minute; daca este ales, site-ul va dedica o ora de difuzare a filmului vietii tale.

Poti, de asemenea, sa 'mixezi' o ora cu videoclipurile tale preferate pentru broadcast online. Acest MTV (fara TV) personalizat pretinde ca are peste un milion de vizitatori unici, lunar... www.pcworld.ro

Sursa: PC World


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.