O alternativa pentru petrecerea timpului liber acasa, in compania muzicii si a filmelor de calitate, este reprezentata de sistemele video hi-fi. Destinate sistemelor home cinema, cu ajutorul videoproiectoarelor veti putea viziona filmul preferat pe un alt suport, in afara televizorului sau a calculatorului. Calitatea imaginii este net superioara.

Din magazinele specializate pot fi cumparate sisteme home cinema de firma care, cu toate accesoriile, ajung sa coste pana la 40.000 de dolari. La achizitionarea unui home cinema trebuie sa tineti cont de componentele standard ale acestuia: DVD player-ul, receiver-ul, televizorul si setul de boxe, care trebuie sa functioneze impreuna. La fel de importante sunt si alte caracteristici: numarul canalelor video pe care le are DVD player-ul la iesire, daca se doreste sa nu fie vizionate filme sau clipuri in format DivX, daca acestea din urma pot fi urmarite cu subtitrare sau nu.

Cei care nu doresc batai de cap pot cumpara un intreg sistem home cinema vandut la pachet. De pilda, din magazinele cu produse electronice puteti cumpara astfel de sisteme marca LG, la pretul de 740 lei, sau Sony, care costa aproximativ 7.000 de lei. Dimensiunile ecranului trebuie sa tina cont de suprafata camerei si de nivelul de lumina ambientala. Cea mai simpla solutie este conectarea la un televizor obisnuit. Pentru fanii ecranelor mari, exista mai multe variante: televizoarele LCD cu plasma, ecranele cu proiectie din spate si videoproiectoarele. Ecranele cu plasma sunt destul de inguste si pot fi montate ca un ecran de perete.

Mai intai videoproiectorul, apoi ecranul

Videoproiectorul ofera insa oportunitatea celui mai mare ecran. Marimea acestuia trebuie aleasa in functie de performantele proiectorului si de distanta optima de proiectie. In consecinta, trebuie sa alegeti mai intai proiectorul si apoi ecranul. Montarea aparatului pe tavan reprezinta solutia cea mai convenabila si cea mai sigura. De asemenea, prin montare fixa nu veti fi nevoiti sa-l repozitionati la fiecare utilizare. In acest caz, trebuie sa stiti distanta exacta dintre proiector si ecran deoarece pentru aparate diferite distanta de proiectie este alta. Unele probleme apar insa din cauza luminii ambientale, care poate modifica claritatea imaginii.

Aceste disfunctii dispar daca alegeti un ecran confectionat dintr-un material special. De pilda, un ecran alb-mat imbunatateste calitatea culorilor, iar cel din panza gri - si pe cea a contrastului. Pe piata se pot gasi modelele Hitachi, care costa aproximativ 2.300 lei, sau modelul Benq, care costa 4.300 lei. Marca NEC WT 610 are pretul de 20.900 lei, iar Toshiba, model F1+Wide, ajunge la 46.559,23 lei.

Sursa: sfin.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.